Stiri

AMD, gigantul american de procesoare face o investiţie importantă în IT, la Iaşi

Producătorul american de procesoare AMD a anunțat că va deschide un nou Centru de Design în România, iar laboratoarele vor fi situate în Iași, unde va fi angajată o echipă de ingineri care va lucra la noi inovații hardware și software, care vor contribui la dezvoltarea noilor produse ale companiei din viitor. Acest centru este parte a strategiei companiei de a se dezvolta mai mult în Europa.

Suntem încântați să ne extindem prezența în Europa odată cu deschiderea unui nou centru de design la Iași”, a declarat Steven Hesley, vicepreședinte al Silicon Design Engineering la AMD. „Echipa noastră din România se va concentra asupra dezvoltărilor cheie de proiectare pentru viitoarele arhitecturi procesoarelor și tehnologiilor AMD Infinity Fabric care vor ajuta îmbunătățirea experiențelor de procesare ale viitoarelor produse”.

Tot AMD lucrează de câțiva ani deja alături de Samsung pentru dezvoltarea de procesoare de mobil cu grafică Radeon bazată pe arhitectura RDNA2. Această arhitectură de cip grafic este folosită în prezent de către toate plăcile grafice de ultimă generație de la AMD, dar și de către Sony și Microsoft pentru dezvoltarea consolelor PlayStation 5 și Xbox Series. De curând, Valve a anunțat o nouă consolă portabilă bazată pe un chipset care integrează nuclee Zen2 și cip grafic RDNA2, numită Steam Deck.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top