Stiri

Antibiotice Iași a pus în funcțiune o centrală electrică fotovoltaică de 2,5 MW

Într-un gest dedicat dezvoltării durabile și reducerii impactului asupra mediului, Antibiotice Iași a inaugurat o nouă centrală electrică fotovoltaică cu o capacitate impresionantă de 2,5 MW, marcând un pas semnificativ în strategia companiei către sustenabilitate. Acest proiect, realizat în parteneriat cu Parapet, o companie de construcții specializată în sectorul regenerabil, a reprezentat o investiție totală de 11.8 milioane de lei.

Centrala fotovoltaică este poziționată în cadrul platformei industriale a companiei și se întinde pe o suprafață de 31.428 de metri pătrați, găzduind un impresionant număr de 4680 de panouri solare. Cu această inițiativă, Antibiotice estimează că va acoperi aproximativ 26,4% din necesarul său de energie electrică, contribuind în mod substanțial la reducerea emisiilor de carbon cu peste 2.000 de tone anual.

Ioan Nani, director general al Antibioticelor Iași, subliniază importanța acestei investiții în contextul eforturilor companiei de a se alinia obiectivelor de dezvoltare durabilă, declarând: “Reducerea amprentei de carbon, în perspectiva UE de a atinge neutralitatea climatică în orizontul 2050, reprezintă o preocupare strategică pentru Antibiotice. (…) Din totalul energiei anuale consumate vom asigura, prin acest parc fotovoltaic, peste un sfert din surse regenerabile și acest aspect va contribui semnificativ la procesul de decarbonizare.”

De asemenea, această mișcare strategică evidențiază angajamentul Antibioticelor față de sustenabilitate și independența energetică, fiind în conformitate cu obiectivele Planului de Afaceri “The Future Together 2020-2030”.

Andrada Moldovan, CEO al Parapet, a subliniat, de asemenea, importanța colaborării dintre companii pentru a încuraja trecerea la surse de energie regenerabilă, evidențiind implicarea lor în dezvoltarea unui viitor mai verde și mai sustenabil.

În plus, Antibiotice va implementa și un ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile sale, cu o putere de 1,2 MW, pentru a-și consolida și mai mult autonomia energetică. Aceste eforturi demonstrează angajamentul ferm al companiei în promovarea unei abordări responsabile și ecologice în cadrul activităților sale.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

1 Comment

1 Comment

  1. Cristina

    March 28, 2024 at 6:08 pm

    Proiecte de succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top