Diverse

Apă caldă la discreție pentru casa de vacanță sau de la țară

Dacă vrei să renovezi casa de vacanță, casa de la țară sau dacă tocmai ai cumpărat o astfel de proprietare și dorești să îți asiguri toate condițiile, poți începe prin a găsi o soluție excelentă pentru apa caldă. Dacă din anumite motive nu poți monta o centrală termică, este bine de știut că oricând poți alege o altă soluție: un boiler electric. Nu îți face griji în privința energiei electrice, întrucât avem o soluție și pentru facturi mai mici. Astfel, îți prezentăm în continuare ce poți face pentru a avea apă caldă la discreție pentru casa de vacanță sau cea de la țară.

Alege un boiler electric

Cea mai simplă soluție ar fi să alegi boilere electrice. Acestea nu consumă la fel de mult curent electric ca o centrală și nu au nevoie de prea multe pregătiri, astfel că nici deranjul, nici investiția inițială nu vor fi prea mari.

Boilerul îți poate asigura apa necesară pentru baie, astfel că vei putea construi o baie în toată regula, chiar dacă nu te poți conecta la rețeaua de gaze (din diverse motive). Mai mult, având în vedere că este un boiler electric, vei putea face economie la factura de energie dacă iei în calcul montarea unor panouri solare.

Optează pentru panouri solare

Panourile solare sunt potrivite atât gospodăriilor care nu pot fi conectate la rețeaua de energie electrică din cauza distanței sau pentru că zona este izolată, cât și gospodăriilor a căror proprietari doresc să aibă o factură cât mai mică la energia electrică (deoarece vor folosi predominant panouri).

 

Panourile captează lumina solară și o convertesc în energie electrică. Este important să afli exact dacă în zona în care se află locuința se pot monta astfel de panouri, mai exact dacă lumina este suficientă. În caz contrar, va trebui să găsești o altă soluție. Totuși, nu îți face prea multe griji, întrucât în țara noastră sunt foarte puține locurile care nu se pot bucura de panouri solare.

Sfaturi pentru a folosi eficient un boiler electric

Dacă vrei să faci economie și să folosești cât mai eficient boilerul electric, atunci ar fi bine să ții cont de sfaturile prezentate în cele ce urmează.

În primul rând, alege un boiler cu tehnologie de ultimă generație și eficient energetic. Un astfel de boiler va consuma mult mai puțină energie decât unul de generație mai veche, tot nou. Deși prețul inițial este mai mare, este bine de știut că investiția o vei recupera destul de repede din economia pe care o vei face la factura de curent. Să mai spunem și că boilerele noi sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător?

În al doilea rând, pentru a eficientiza folosirea boilerului, încearcă să setezi termostatul mai jos cu un grad sau două. Oricum apa pentru duș nu trebuie să fie fierbinte, așa că, potrivind-o la o temperatură foarte bună, vei face economie.

În al treilea rând, ar fi bine să izolezi țevile. Cum te ajută acest lucru? Căldura nu va mai fi pierdută prin țevi, mai ales în timpul sezonului rece și nu va mai fi nevoie să setezi o temperatură a apei foarte mare. Astfel, izolarea țevilor te ajută să faci economie.

Nu în ultimul rând, încearcă să folosești o cantitate mai mică de apă. Nu trebuie să renunți la confort, ci doar să aplici metode de economisire a apei. Spre exemplu, nu lăsa apa să curgă când nu ai nevoie de ea (când te speli pe dinți), nu face baie în fiecare zi, ci optează pentru dușuri și nu da robinetul la maxim când îl folosești.

Așadar, ține cont de aceste sfaturi și te vei bucura de apă caldă la discreție la casa de vacanță sau de la țară și de economie la facturi.

Sursa foto: Shutterstock

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top