Stiri

Apartamente de închiriat în Timișoara – Atenție la escrocheriile imobiliare!

Apartamente de închiriat în Timișoara se află mereu pe lista căutărilor. Mai ales înaintea începerii anului universitar, așa-numitele țepe imobiliare iau amploare.

Profitând de disperarea celor caută apartamente de închiriat în Timișoara, dar și alte tipuri de imobile, unii „întreprinzători” scot la iveală tot felul de escrocherii. Culmea, unele înșelătorii se practică tocmai prin intermediul agențiilor imobiliare! Iar cei care au de suferit sunt tocmai cei aflați în căutare de apartamente de închiriat în Timișoara.

Cauți apartamente de închiriat în Timișoara? Atenție la țepe!

Deși s-a remarcat cu precădere printre cei care căutau apartamente de închiriat în Timișoara, fenomenul pare că este întâlnit și în restul orașelor mari din țară, la mai toate tipurile de tranzacții imobiliare.

La o simplă căutare online, în ciuda menționării „direct de la proprietar”, majoritatea anunțurilor imobiliare oferă drept persoană de contact un agent. Și mai ciudat este faptul că unii agenți reușesc să atragă clienți în urma unor astfel de anunțuri, multe dintre ele false. Ba chiar „scot la ofertă” liste de proprietăți, în acest caz cu apartamente de închiriat în Timișoara.

De fapt, sunt baze de date, care oferă ilegal acces la numere de telefon ale unor oameni care au afișat, cu mult timp în urmă, imobile spre închiriere sau vânzare. Sau aceste liste includ numerele de telefon ale altor agenți. Numai că, dornic de a-și găsi o locuință cât mai repede, omul plătește prețul cerut pentru astfel de liste și nu-și dă seama că a fost înșelat.

Verifică proprietarul!

Pare greu de crezut, dar există și proprietari care escrochează potențialii chiriași cot la cot cu agenții imobiliari. Mai exact, apelezi la o agenție, vizualizezi online apartamente de închiriat în Timișoara și îți alegi locuința preferată.

Apoi, stabilești cu agentul vizionarea imobilului. Ba chiar ajungi să „bați palma” cu proprietarul. Reveniți cu toții la sediul agenției, pentru întocmirea contractului de închiriere. Aici, achiți în avans chiria plus garanția solicitată, dar și comisionul agenției.

Cum contractul prevede că proprietarul are la dispoziție 15 zile să se răzgândească, te trezești cu el la ușă. Fie când abia te-ai mutat, fie chiar înainte să apuci s-o faci. Acesta îți oferă banii înapoi pe care i-ai plătit lui, dar rămâi pierdut de comisionul plătit agenției.

Din fericire, acum există site-uri care verifică toți proprietarii care afișează anunțuri imobiliare. Iar acestea sunt însoțite de sigla „anunț verificat” sau „proprietar verificat”. Prin urmare, riscul de a fi escrocat se reduce la zero.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top