Evenimente

Aragaz electric versus aragaz pe gaz

In prezent producatorii vin in intampinarea clientilor cu o gama foarte larga de electrocasnice atat pe gaz cat si electrice. Alegerea unui aragaz poate fi influentata de mai multi factori care te ajuta sa iti alegi un model potrivit nevoilor tale.

Pe site-ul Techstore.ro Electrocasnice Excelente sunt puse la dispozitie numeroase modele dotate cu cele mai noi tehnologii. Pentru a alege cel mai potrivit model de aragaz e bine sa cunosti avantajele fiecarui tip de aragaz si care iti sunt tie favorabile.

Aragazuri pe gaz

Probabil ca stii deja care este cel mai important avantaj al acestui tip de aragaz: costul mic al gazului. Utilizarea unui aragaz pe gaz nu va avea costuri ridicate pe factura, mai ales daca gatitul nu este cel mai bun prieten al tau. Acest tip de aragaz te ajuta sa ai rapid o temperatura foarte mare. Deci este ideal pentru persoanele care nu au mult timp la dispozitie si vor sa gateasca ceva simplu si rapid. Gazul ajuta si la un control mai eficient al temperaturii atunci cand vrei sa fierbi ceva.

Principalul dezavantaj al acestor aragazuri este faptul ca se pierde multa caldura ce se imprastie in incapere si care poate crea disconfort in timpul gatitului. Alte mici dezavantaje sunt legate de fluctuatia presiunii gazului dar si deteriorarea rapida a vaselor de gatit.

Aragazuri electrice

Transferul termic este cel mai important avantaj al acestui tip de aragazuri. Poti sa gatesti avand la dispozitie o caldura uniforma care te ajuta sa scurtezi timpul de gatit fara sa incalzesti intreaba incapere cu caldura pierduta, asa cum se intampla in cazul aragazurilor pe gaz. Poate ca factura de curent va fi putin mai incarcata la final de luna, insa cele mai noi modele de aragazuri de la Techstore.ro au un consum foarte mic de energie. Timpul de gatit este mai scurt iar cuptorul electric poate avea mai multe functii de gatire simultan.

Putem spune ca principalul dezavantaj apare atunci cand ramai fara curent electric, dar si la aragazurile pe gaz pot aparea pene de gaz, mai rare ce-i drept. Un alt dezavantaj e reprezentat de modificarea instalatiei electrice. De asemenea, pretul unui aragaz electric este mai mare decat cel clasic, iar plita nu ajunge la temperatura optima de gatit imediat dupa aprindere.

Ambele tipuri de aragazuri au avantaje si dezavantaje, iar alegerea celui mai potrivit aragaz o poti face in functie de nevoile tale si resursele pe care le ai la dispozitie.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top