Stiri

Autostrada Unirii A8: Licitația pentru lotul Pipirig – Vânători Neamț publicată în SEAP

Anunțul de licitație pentru proiectarea și execuția lotului Pipirig – Vânători Neamț/Leghin din cadrul Autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț (A8) a fost publicat miercuri, 8 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Această licitație reprezintă un pas important în avansarea proiectului Autostrăzii Unirii, care va conecta regiuni importante din România.

Detalii despre lotul Pipirig – Vânători Neamț

Lotul, cu o lungime de aproximativ 19,3 kilometri, va include construcția a șapte tuneluri cu o lungime totală de aproximativ 1,44 kilometri, ceea ce îl face un proiect complex și ambițios. Lotul face parte din secțiunea II a Autostrăzii A8, care se întinde de la Miercurea Nirajului până la Leghin (km 22+000 – km 181+195).

Valoarea contractului și termenul limită

Valoarea estimată a contractului este cuprinsă între 3,38 și 3,84 miliarde de lei, potrivit datelor din SEAP. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 25 iunie 2024, oferind companiilor interesate un interval de timp pentru a pregăti propunerile.

Durata proiectului și finanțarea

Construcția lotului Pipirig – Vânători Neamț va avea o durată maximă de 48 de luni, incluzând 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție. Sursele de finanțare provin din Programul Transport (PT) 2021-2027, asigurând astfel resursele necesare pentru realizarea proiectului.

Contextul Autostrăzii Unirii A8

Autostrada Unirii A8 va avea o lungime totală de aproximativ 304 kilometri și va conecta orașele Târgu Mureș, Târgu Neamț, Iași și Ungheni. Această autostradă este esențială pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a țării, asigurând o legătură mai eficientă între regiuni și facilitând mobilitatea persoanelor și a mărfurilor.

Publicarea anunțului de licitație pentru lotul Pipirig -Vânători Neamț este un pas crucial în realizarea Autostrăzii Unirii A8. Acest proiect reprezintă un punct cheie în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România, contribuind la conectarea și dezvoltarea regiunilor țării.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top