Bazar

Bauturi spirtoase dupa gust

aromele unei bauturi spirtoase

Whisky si tequila nu sunt doar delicioase in cocktailuri. Se pot servi foarte bine singure, cu conditia sa stii sa le gusti. Iata cinci sfaturi pentru a aprecia mai bine aceste bauturi spirtoase.

In ce pahare le servesti?

Tipul de pahare „de moda veche” este frumos si ofera un look aparte barbatilor. Specialistii sunt insa de acord ca nu sunt cea mai buna alegere pentru degustarea acestor bauturi spirtoase. Paharul este prea mare si se percep mai multi vapori de alcool decat arome.

Favorizeaza paharele in forma de lalea, a caror deschidere este mai mica si permite concentrarea aromelor. In ceea ce priveste bauturile spirtoase albe, alege pahare de capacitate mai mica, precum cele folosite pentru a gusta grappa.

Cum sa le gusti fara sa te arda?

Pentru a evita arderea, specialistii sfatuiesc sa nu-ti pui varful limbii in pahar. Varful limbii este foarte sensibil la variatiile de temperatura si la etanol. Te vei arde si nu vei avea o experienta grozava.

Paharul in forma de lalea ajuta la sprijinirea limbii pe peretele exterior. In acest fel, alcoolul intra in contact mai departe in gura. De asemenea, sfatuieste sa iei inghitituri mici.

Pentru a aprecia aromele unei bauturi spirtoase, nu iti scufunda nasul in pahar, asa cum faci cu un vin. Trebuie asezat mai departe de pahar, in inaltime. Se sugereaza, de asemenea, utilizarea tehnicii retro-olfactiei, care consta in a pune nasul langa pahar si a respira prin gura. Aromele vin astfel in contact cu bulbul olfactiv fara ca alcoolul sa arda narile.

La ce temperatura sa le servesti?

Cu exceptia gin si vodca, majoritatea bauturilor spirtoase sunt servite la temperatura camerei, in jur de 20°C. Bauturile spirtoase albe se bucura cel mai bine la rece, in jurul valorii de 5°C. De asemenea, specialistii te sfatuiesc sa pui vodca in frigider mai degraba decat in ​​congelator.

Cu sau fara gheta?

Sunt persoane care nu adauga niciodata gheata bauturilor spirtoase. Prin topire, cuburile de gheata dilueaza alcoolul si aromele sale. Cu toate acestea, multi adauga gheata! Apa deschide aromele. De asemenea, reduce impresia de foc in gura la degustare.

Expertii nu folosesc apa de la robinet. In schimb, iau apa neutra, demineralizata, pe care o adauga in cantitati mici intr-un picurator.

Cat timp poti pastra o sticla deschisa?

Cu un continut ridicat de alcool, bauturile spirtoase se pastreaza mai mult decat o sticla de vin deschisa. Cu conditia ca sticlele sa fie depozitate intr-un loc intunecat si racoros. La fel ca vinul, aromele vor evolua in timp. Acesta este motivul pentru care este mai bine sa termini sticla in cursul anului daca mai mult de jumatate a fost deja bauta.

De asemenea, nici lichiorurile pe baza de crema nu trebuie depozitate la frigider. Singura exceptie: vermutul. Vermutul se va pastra la frigider timp de sase luni.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top