Bazar

Whiskey online

comanda whiskey online

Whiskey-ul Scotch Blended este cel mai comun tip de whiskey, 90% din whiskey-ul vândut în întreaga lume, fiind de acest tip. Poți cumpăra whiskey online din magazinul online 42years.ro. Este o combinație de whiskey de cereale și de malț care se maturează timp de cel puțin 3 ani în butoaie de stejar. Producția sa necesită mai mult decât simțul mirosului pentru a mirosi aroma. Este nevoie de ani de experiență, cunoștințe aprofundate despre distilerii  și materialul lor, precum și combinația de cereale și malț și reacția lor la lemn.

Cele mai renumite tipuri de whiskey

Producția de whisky scoțian există de acum un secol și jumătate și acum poti comanda whisky online. Printre aceste tipuri de băuturi se numără John Walker, William Thatcher, George Ballantyne, Chivas și John Dewar, plus multe alte tipuri a căror nume apar pe etichetele de whisky. Cele mai renumite whisky-uri scoțiene amestecate sunt Johnny Walker, cunoscut pentru aromele sale complexe, Grant’s, care se caracterizează prin arome de fructe și condimente, și Dewers, care are o notă de miere și dulceață.

Istoricii cred că primul amestec a fost făcut de John Walker în Scoția, care a amestecat diferite tipuri de ceai, în magazinul său de ceaiuri. Apoi a decis să amestece diferite whisky-uri de malț, care sunt greu de băut cu cereale, și astfel să facă whisky-urile mai ușoare de băut. Afacerea a crescut, familia a cumpărat treptat distilerii și a devenit unul dintre cei mai mari producători de alcool din lume, cu cel mai bine vândut brand de whisky „Johnny Walker”.

Există și Whisky Deluxe Blend. Acest tip de whisky diferă de amestecul obișnuit, prin conținutul său mai mare de malț – aproximativ 60-70% și este fabricat din distilate mai vechi și mature. Cele mai populare de acest tip sunt Whisky de 12 ani, cum ar fi Whisky Premium, care este mai scump, cu o clasă superioară pe piață. Whisky Deluxe Blend nu este întotdeauna marcat pe etichetă, whisky de 12 sau 15 ani este marcat pe sticlă, și este întotdeauna Deluxe Blend. De exemplu, un celebru amestec de lux este Johnny Walker albastru și negru (Johnnie Walker Black Label și Johnnie Walker Blue Label), Chivas Regal și alții. Vârsta whisky-ului nu este exact 12 sau 15 ani, așa cum se menționează pe etichetă, dar cel mai tânăr distilat inclus în amestec, trebuie să fie la vârsta respectivă.

Whiskey Malţ

Whisky de malț este produs numai din malț. Cuvântul malț înseamnă încolțit, numit și orz malţat. Malțul este uscat prin afumarea cu turbă, ceea ce adaugă o nuanță fumată aromelor și gustului. Diverşi producători de whisky din Scoția folosesc malț mai mult sau mai puțin fumat, care afectează gustul și aroma whisky-ului.  Cel mai adesea whisky-urile de malț au un conținut de alcool de 40-43%, dar există și un grad mai ridicat.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top