Stiri

Beneficiile sucului natural pentru copii

Încă din momentul diversificării, părinţii îşi doresc să introducă în dieta alimentară a copiilor cât mai mulţi nutrienţi, într-un mod cât mai plăcut pentru aceştia. Se pare că sucul de fructe le poate fi de mare ajutor părinţilor în stabilirea unei diete sănătoase pentru copii.

Consumând frecvent suc de fructe, copiii se vor bucura de un aport important de antioxidanţi, vitamine şi substanţe nutritive, iar rezultatele principale vor fi energia sporită şi un organism sănătos.

Nu doar că sunt sănătoase, dar sucurile naturale sunt pe placul copiilor. Având un gust aparte, sucurile de mere, pere, sfeclă roşie, coacăze negre, piersici şi altele asemenea, sunt adorate de copii.

Beneficiile sucului care are în conţinut pere

Perele sunt foarte bogate în vitamine, fibre şi antioxidanţi esenţiali pentru organism. Spre bucuria părinţilor, copiii acceptă foarte uşor consumul de pere, având o aromă plăcută. Concret, sucul de pere aduce asupra organismului următoarele beneficii:

 • îmbunătăţeşte digestia;
 • un aport caloric potrivit;
 • un efect antioxidant;
 • îmbunătăţeşte sănătatea inimii;
 • vindecă ţesuturi rapid;
 • este un bun aliat împotriva răcelilor.

Cele mai benefice sunt sucurile presate la rece, din pere proaspete, atent selecţionate, fără adaos de apă, arome, îndulcitori, coloranţi, conservanţi sau zahăr.

O puternică sursă de vitamine în sucul natural: zmeură

Se pare că mulţi copii se confruntă în ziua de azi cu obezitatea, din cauza alimentaţiei nepotrivite şi a sedentarismului. Cei mai mulţi petrec foarte mult timp în faţa calculatorului, ceea ce înseamnă că nu îşi consumă energia corespunzător.

Cu toate astea, studiile au demonstrat că un consum frecvent de zmeură asigurat de la vârste fragede, va reduce riscul obezităţii la copii. Mai mult, poate fi un aliat de bază împotriva apariţiei diabetului la cei mici. Mai exact, principalele beneficii ale sucului de zmeură de către copii sunt următoarele:

 • susţine sănătatea inimii;
 • stimulează arderea grăsimilor la copiii care se confruntă cu kilograme în plus;
 • susţine sistemul imunitar;
 • previne infecţiile.

O combinaţie excelentă de suc natural pentru copii este aceea dintre zmeură şi mere. În acest fel, zmeura va fi consumată mai uşor de către copii, iar aportul de vitamine va fi cu mult mai mare.

Sucul natural de mere şi coacăze negre: un aport generos de fibre

Copiii au nevoie aport semnificativ de fibre şi antioxidanţi în procesul lor de dezvoltare. Un consum regulat al sucului de coacăze negre înseamnă „administrarea” unui antibiotic natural, deci este foarte benefic şi în anotimpul rece, atunci când copiii se confruntă cu viroze. Cele mai importante beneficii ale sucului de coacăze negre consumat sunt următoarele:

 • aport semnificativ de fier;
 • conţinut bogat de potasiu şi calciu;
 • antibiotic şi antiseptic natural;
 • îmbunătăţeşte digestia.

O combinaţie dintre mere şi coacăze negre, va fi iubită de copii pentru gustul dulce-acrişor. Prepararea sucului natural de către specialişti are cel mai bun rezultat pentru sănătate: presate la rece, coacăzele nu îşi pierd din nutrienţi şi vitamine, iar sucul nu se oxidează. De asemenea, la fel de sănătos este și un suc de mere natural, simplu, fără alte fructe adaugate.

Sucul de fructe este săţios, aşa că poate ţine la distanţă nevoia de gustări nesănătoase. Sucul de fructe trebuie oferit copiilor într-un mod cât mai atractiv: în paharul preferat, servit cu un pai colorat sau alături de o gustare sănătoasă.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/apple-juice-sweet-fruit-juice-1055331/

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top