Stiri

Blue Air a început operarea zborurilor din Iași spre Dublin

Aeroportul Internațional Iași și compania Blue Air au inaugurat ruta directă Iași-Dublin (și retur). Primul zbor spre capitala Irlandei a avut loc aseară, 19 decembrie. Cursele au câte două frecvențe săptămânale: miercuri și duminică, fiind operate după următorul orar:

IAS 20.00 – DUB 21.50

DUB 22.40 – IAS 04.45

De asemenea, începând cu 24 iunie 2022, cursele vor fi suplimentate cu o încă o frecvență, în ziua de vineri, având același orar.

Dublin este a doua destinație inaugurată anul acesta de Blue Air, pe Aeroportul Iași, după Londra (Heathrow).

Biletele de avion pentru Dublin (și retur) sunt disponibile în sistemul de rezervări online al operatorului: www.flyblueair.com, prețul pe segment de zbor pornind 39.90 euro.

La evenimentul de lansare a rutei Iași-Dublin au participat Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, dl Romeo Vatră, și Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, dl Marius Dangă, care au salutat membrii echipajului Blue Air și au făcut împreună fotografii înainte de momentul decolării aeronavei spre destinație.

Krassimir Tanev, Director Comercial Blue Air, a declarat: „Blue Air se angajează să continue să își consolideze prezența în orașele principale din România. Suntem încântați să le oferim pasagerilor noștri un nou serviciu direct de la Iași la Dublin. Zborurile vor fi operate cu un Boeing 737-8 MAX, care va spori confortul pasagerilor noștri, oferindu-le opțiuni de călătorie mai bune la prețuri accesibile”.      

Directorul General al R.A. Aeroportul Iași, Romeo Vatră, a spus: „Zborurile spre Dublin, operate de partenerul nostru Blue Air vin să suplimenteze frecvențele existente pentru această destinație, oferind o alternativă atractivă de călătorie spre Irlanda. Ruta aeriană ce leagă Iașul de una dintre cele mai populare capitale din Europa se adresează, în principal, celor care călătoresc în interes de afaceri sau turistic, fiind totodată o oportunitate pentru românii care lucrează în Dublin să revadă mai des persoanele dragi. Mai multe posibilități de călătorie pe Aeroportul Iași vor ajuta la recuperarea treptată a traficului afectat de pandemie. Încheiem acest an cu optimism și ne dorim ca 2022 să ne regăsească pe un trend ascendent odată cu deschiderea bazei permanente Blue Air și operarea de noi rute internaționale. Mulțumim partenerului nostru Blue Air pentru susținerea Aeroportului Iași în această perioadă complicată”.

La rândul său, Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a spus: „Prin acest nou zbor Iași – Dublin, operat de Blue Air, ieșenii vor avea mai multe opțiuni de a călători din și înspre Irlanda, creându-se astfel o conexiune care va aduce plus valoare în sectorul turistic și de business, dar și la nivel social, pentru românii care locuiesc peste hotare și pot ajunge mai ușor și mai repede acasă. Cu siguranță această cursă va fi de interes pentru ieșeni, oferindu-le mai multă flexibilitate în alegerea zborului potrivit pentru nevoile lor. Privind în perspectivă, fiecare cursă nouă de pe Aeroportul Internațional Iași conectează comunitatea noastră la noi oportunități de dezvoltare. Cu atât mai mult trebuie să suținem proiectul de extindere și modernizare a aeroportului Iași pentru ca acesta să devină și mai atractiv pentru companiile aeriene și să consolidăm poziția sa ca poartă de comunicare a Moldovei cu Europa”.

Reamintim că din luna martie a anului viitor compania Blue Air va deschide o bază permanentă la Iași, urmând să opereze zboruri directe spre următoarele destinații: Barcelona (El Prat), Paris (Charles de Gaulle), Roma (Fiumicino), Bruxelles (Zaventem), Köln, precum și curse sezoniere spre insulele grecești Mykonos, Zakynthos și Heraklion, din iunie 2022. 

În prezent, de pe Aeroportul Iași mai sunt operate curse cu Blue Air spre Londra (Heathrow) și Otopeni.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top