Evenimente

“Câinele Japonez”, o impresionantă dramă de familie @ ArtHouse Central, 1 noiembrie

Film anunță premiera în cinematografe a filmului Câinele Japonez cu Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu în rolurile principale. Pelicula, o impresionantă dramă de familie, este primul lung-metraj al regizorului Tudor Cristian Jurgiu și va avea premiera națională pe 18 octombrie.
Lungmetrajul lui Tudor Cristian Jurgiu spune povestea emoționantă a reconcilierii dintre un tată și fiul lui, plecat de ani mulți din țară. Filmul marchează revenirea lui Victor Rebengiuc într-un rol principal pe marele ecran. Alături de Rebengiuc, din distribuția filmului mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Kana Hashimoto, Ioana Abur, Constantin Drăgănescu, Alexandrina Halic, Laurentiu Lazar.

La Iasi premiera are loc la ArtHouse Central pe 1 noiembrie 2013, ora 18:00, etajul 6 – Moldova Mall, strada Palat nr.1. CASTIGA una din cele doua invitatii duble la premiera in Iasi a filmului “Câinele Japonez”, nu trebuie decat sa dai share la www.iasi4u.ro/cainele-japonez-o-impresionanta-drama-de-familie-arthouse-central-1-noiembrie-2013/ pe pagina ta de facebook si sa ne dai un like paginii iasi4u.ro www.facebook.com/iasi4uro, dupa care sa scrii mai jos in zona de comentarii ca ai urmat pasii inscrierii in concurs si vineri pana in ora 12:00 afli daca ai castigat una din cele doua invitatii duble la film.

Sinopsis:
Bătrânul Costache Moldu şi-a pierdut soţia, casa şi agoniseala de-o viaţă, în urma unei inundaţii.
Întoarcerea neaşteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soţie şi băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînveţe să comunice, să redevină o familie. Costache învaţă să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani iar Ticu repară greşelile trecutului.
Un film delicat şi tandru despre reconciliere familială.

Tudor Cristian Jurgiu a absolvit Universitatea Națională de Teatru și Film Ion Luca Caragiale, secţia Regie de Film şi TV în 2009. În 2009 a realizat scurtmetrajul Nunta lui Oli, produs de Libra Film, care i-a adus numeroase premii, cum ar fi: Cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Leeds, cel mai bun film românesc la Festivalul NexT 2009, cel mai bun scurtmetraj la Festivalul Anonimul 2009 şi Premiul Gopo pentru cel mai bun film de scurtmetraj al anului. Ultimul lui scurtmetraj, In acvariu, a obtinut Premiul 3 la secțiunea Cinefondation a Festivalului de Film de la Cannes 2013.

Câinele Japonez este o producție Libra Film, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, HBO România şi Programului MEDIA al Uniunii Europene. Scenariul original al filmului este semnat de Ioan Antoci și a obţinut Premiul Krzysztof Kieslowski pentru cel mai bun scenariu din Europa Centrală şi de Est, în programul ScriptEast 2009. Înainte de această distincţie, Ioan Antoci a câştigat în anul 2008 și Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lungmetraj, la Concursul Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF. Tudor Giurgiu este producătorul filmului, Bogdan Crăciun este producător executiv, Andrei Butică este directorul de imagine, în timp ce montajul este realizat de Dragoş Apetri.

Câinele Japonez a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 61-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la San Sebastian în secțiunea New Directors unde a fost primit cu entuziasm atât de către public cât și de presa internațională de specialitate. Cunoscuta publicație Hollywood Reporter nota: “Un film neașteptat de promițător cu un joc actoricesc superb, în care speranța se întrezărește în mijlocul tragediei. Abilitatea cineaștilor români de a explora teme mari folosind resurse minime este reconfirmată în Câinele Japonez. Cei care se așteaptă la un umor negru/sec, specific filmelor Noului Val, vor găsi în schimb un film delicat, lipsit de sentimentalism, ușor optimist, în care indulgența este evitată cu atenție Acest puternic și încrezător debut merită să fie prezent în multe alte festivaluri.”

Filmul este deja pre-cumpărat pentru distribuția internațională de compania germană M-Appeal iar după lansarea din România va ajunge în competiția unor importante festivaluri de film precum Varșovia IFF, Arras IFF, Mumbai FF și Thessaloniki IFF.

În România Câinele Japonez este distribuit de Transilvania Film și va putea fi văzut în prima săptămână în București, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Craiova, Piatra Neamț, Târgu Mureș și Vaslui.

9 Comments

9 Comments

 1. Alexandra Tolocan

  October 30, 2013 at 1:25 pm

  Am urmat pasii inscrierii in concurs. Am dat like si share!

 2. Alex Vornicu

  October 30, 2013 at 1:39 pm

  Buna ziua,
   
  Am urmat pasii,
   
  Multumesc.

 3. Serban

  October 30, 2013 at 6:42 pm

  Servus ,
  Am urmat pasii inscrierii .
  O zi buna !

 4. Adi

  October 30, 2013 at 10:56 pm

  Am urmat pasii!!:)

 5. Maria Filip

  October 31, 2013 at 10:00 am

  Am urmat pasii

 6. Luiza

  October 31, 2013 at 12:16 pm

  Am urmat pasii inscrierii in concurs. Am dat like si share!

 7. Andrei

  October 31, 2013 at 6:06 pm

  am urmat pasii. sper sa castig

 8. iasi4u

  November 1, 2013 at 4:35 pm

  Castigatorii celor 2 invitatii a cate 2 persoane la “Cainele japonez” sunt Andrei Butnarasu si Alex Vornicu, verificati-va mailul ca sa aflati cum puteti intra in posesia premiului:http://www.iasi4u.ro/cainele-japonez-o-impresionanta-drama-de-familie-arthouse-central-1-noiembrie-2013/

 9. Pingback: 10 Filme ce nu trebuiesc ratate in toamna lui 2013 | Iasi 4u

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top