Evenimente

DE.KOLECTI.F transforma Iaşul, pentru o seară, în capitala muzicii electronice

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, DE.KOLECTI.F ajunge la Iași, într-o locaţie de poveste cu culoare orientală, Baia Turcească. Începând cu ora 22.00, DE.KOLECTI.F va transforma Iaşul, pentru o seară, în capitală a muzicii electronice, făcându-se auzită cea mai nouă muzică de club din Berlin şi Paris. Ieşenii sunt invitaţi la o noapte animată de sunete electro alături de Prosumer, regele neîncoronat al Panorama Bar din Berlin, şi Paradis, doi DJ din Paris care recontextualizează pop-ul francez.
Totul cu concursul unui monstru autohton cu şase voci şi o mască, Rochiţe, şi cu proiecţiile video încadrate de arcade şi vitralii ale lui Dreamrec.

Anul acesta, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la semnarea Tratatului Elysée, DE.KOLECTI.F, una dintre puternicele expresii a “înfrățirii” franco-berlinezo-română, depășește granițele Bucureștiului oferind trei nopți de muzică electronică în Sibiu, Cluj şi Iaşi.

DE.KOLECTI.F este fratele mai mic al consacratului ROKOLECTIV – Festivalul de Muzică Electronică şi Arte Conexe, organizat la Bucureşti de Muzeul Naţional de Artă Contemporană, festival de marcă al artelor contemporane, ajuns anul acesta la a VIII a ediţie, care oferă publicului o experienţă artistică totală, de la muzică, instalaţii până la proiecţii de film şi performance-uri.

DE.KOLECTI.F debutează la Iaşi cu Prosumer (Germania), la ora actuală unul dintre cei mai talentaţi şi râvniţi DJ, al cărui nume de scenă este inspirat din celebra carte a lui Alvin Toffler “Al Treilea Val”, ce descrie fuziunea dintre “producător” şi “consumator”. Paradis (Franţa), unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de muzică electronică franceză din ultimii ani, prin care Simon Mény şi Pierre Rousseau ne invită la o întâlnire improbabilă între French pop şi texturile contemporane ale muzicii de dans aflate la intersecţia dintre emoţie şi introspecţie.

Tot pentru prima dată la Iași îl vom putea vedea pe Rochiţe (România), unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale scenei muzicale bucureştene: un monstru colorat cu şase voci și o mască, ce îmbină cântece din copilărie şi poeme lirice cu propriul soundtrack într-o o colecţie dansantă de tonuri înregistrate, sunete subacvatice, maşini vechi, sau instrumente muzicale rupte, apreciat în festivaluri şi evenimente de prestigiu din Londra, Berlin, Haga, Roma, Viena. Şi nu în ultimul rând vom fi fascinaţi de Silviu Vişan aka Dreamrec (România), stâlpul de temelie al VJing-ului românesc, artist complex implicat în proiecte din cele mai diverse, de la video şi graphic design, la instalaţii concept alaturi de colectivul Apparatus 22.

Ultimul sau proiect audio-video produs în colaborare cu Sillyconductor, The Shuffler, un algoritm cu posibilităţi infinite de intersectare între 1 milion de imagini masurând 1kb cu tot atatea sunete cu durata de 1 secundă, a fost expus anul trecut la Bienala Tinerilor Artişti. Acţiune şi interacţiune, dar mai ales afecţiune, Dreamrec este artistul video de suflet al Rokolectiv.

Biletele vor putea fi achiziţionate în seara evenimentului, de la Baia Turcească, la preţul de 10 lei până la ora 24.00 şi la preţul de 15 lei după această oră.

Evenimentul este organizat de Goethe Institut, Institutul Francez, Rokolectiv, în parteneriat cu Asociația Compania FaPt, Primăria Municipiului Iaşi şi Brain Events, cu sprijinul Elysee Vertrag-Traite de l’Elysee, Federal Foreign Office Germany, Orange, Renault.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top