Stiri

Care sunt diferentele dintre pachetele de gazduire partajata si serverele VPS?

Un pachet de hosting partajat presupune faptul ca resursele unui computer sunt impartite intre mai multe conturi ale clientilor. Aceasta este o optiune potrivita pentru un business la inceput de drum, dar, in timp, multe afaceri online ajung sa acumuleze un nivel mare de trafic si sa aiba nevoie de alte solutii. Intr-o asemenea situatie, majoritatea antreprenorilor opteaza pentru servere VPS. Iata care sunt avantajele celor care iau aceasta decizie!

Nivelul de performanta

Modul in care arata un website nu este la fel de important precum viteza de incarcare. Utilizatorii de pe internet se asteapta ca paginile sa fie afisate in maximum 2 secunde si nu dispun de suficienta rabdare pentru a le da o sansa celor care nu se adapteaza la aceleasi cerinte. De aceea, este necesar sa ai intotdeauna timpi de raspuns stabili.

Acestia sunt afectati insa de spatiul de stocare si memoria RAM. Astfel, un plan pentru servere VPS cu cel putin 1 GB memorie si CPU de 1 Core poate schimba enorm experienta de navigare a celor care afla despre tine. Pe langa asta, spatiul  intr-un astfel de plan este SSD. Acest lucru garanteaza faptul ca un numar mare de vizitatori nu va cauza incetiniri.

Gradul de personalizare

Un plan de gazduire partajata nu permite customizari, aceasta sarcina fiind lasata direct in grija furnizorului. Pe de alta parte, un server virtual ofera posibilitatea de instalare a unui sistem de operare si acces root complet. Multi clienti aleg sa lucreze in Windows, datorita faptului ca interfata este una familiara. Linux poate fi insa mai util pentru cei care isi doresc sa beneficieze in continuare de panou de control, fiind posibil sa achizitionezi o licenta cPanel separat.

Un plan de servere VPS poate fi managed sau unmanaged. Cele din prima categorie sunt administrate de firma de gazduire, insa implica anumite costuri. De aceea, cel mai bine ar fi sa incepi cu un plan de care sa te ocupi singur. In cazul in care nu dispui de multe cunostinte tehnice, angajeaza un programator sau un developer pentru a realiza setarile initiale.

Securitatea

Intr-un mediu partajat, exista un risc mare de a avea loc brese de securitate. Multi furnizori iau masuri pentru combaterea acestor evenimente, dar uneori apar oricum probleme. Acestea sunt cauzate de site-urile vecine care au virusi sau au fost marcate drept spam de catre motoarele de cautare. Vulnerabilitatea pe servere VPS este insa mult mai mica, deoarece fiecare client ramane responsabil de ceea ce i se intampla.

In plus, un IP dedicat adaugat in pachet te va ajuta sa-ti pastrezi domeniul separat de celelalte. Asigura-te ca dispui de protectie DDoS si de un antivirus, pentru a putea impiedica atacurile cibernetice. Daca detii un magazin online, ia in calcul achizitionarea separata a unui certificat SSL premium. Acesta vine la pachet cu garantie si te ajuta sa depasesti situatiile neprevazute intr-un mod mai simplu.

Cat costa un plan de servere VPS?

Tehnologia VPS este ideala pentru cei care isi doresc sa aiba parte de resurse scalabile la preturi accesibile. Spre exemplu, pe www.thc.ro, costurile pentru un plan LSSD-1G incep de la 14,95 euro/luna si ajung la 29,95 euro/luna cu panou inclus. Poti face aceasta achizitie fara niciun risc, deoarece dispui de posibilitatea de returnare a banilor timp de 30 de zile.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top