casti de copiat
Diverse

Casuta de la tara

Am mostenit, de la bunica mea, un teren la tara. Nu este un teren foarte mare, insa are potential pentru un loc de vacanta, mai ales ca este vorba despre o zona de munte, cu padure in apropiere si aer cuart cat cuprinde. Din pacate, casa care se afla pe acest etren era veche si statea sa cada. Initial, m-am gandit sa o renovez, insa cand am adus un specialist, acesta mi-a zis ca am doua optiuni: ori investesc o suma fabuloasa ca sa o facem stabila ori o daram si fac alta si, cu siguranta, ies mai ieftin. Asa ca mi-am luat gandul de la asa ceva. Pana la urma, imi doream un loc unde sa ma retrag in weekend si sa stau linistit. Nu aveam nevoie de ceva care sa imi ofere lux sau confort ca la apartamentul din oras, ci imi trebuia strictul necesar. Asa ca, m-am gandit ca voi darama casa si voi construi, de unul singur, ceva. Am angajat o echipa care a demolat-o si apoi am inceput sa imi fac planul pentru noua casuta. Dar, cand mi-am dat seama cat este de complicat cu proiectul si cu costurile, am ajuns la concluzia ca si aceasta optiune imi depasea bugetul pe care il aveam.


Trecuse deja de un an de cand demolasem vechea casa de la tara si nu puteam sa folosesc terenul. Mai treceam din cand in cand acolo sa vad ce se mai intampla si dormeam la o matusa. Deja locul devenise un dezastru. Buruienile impanzisera pamantul si totul arata ca dupa razboi. Doar gardul, care fusese schimbat cu doi ani inainte, mai era in stare foarte buna. Introrcandu-ma intr-o duminica spre casa, am vazut pe marginea strazii, niste muncitori care lucrau la o constructie. Acestia, era cazati in niste containere speciale. Parea ca aveau tot confortul. Atunci mi-a venit ideea. Ce ar fi daca as avea un container special pentru a locui pe weekend? Ar trebui sa gasesc asa ceva.
Ajuns acasa, nici nu m-am schimbat si am deschis laptopul incercand sa caut ceva asemanator. Am tastat containere pentru locuit si, spre uimirea mea, am gasit ceea ce imi trebuia. Pe site-ul cabine-containere.ro am descoperit o gama impresionanta de produse ce puteau fi folosite si ca locuinte, in special pentru o locatie precum a mea. Aceste containere de locuit sunt foarte maleabile in amenajare. Poate fi folosit un container sau chiar mai multe pentru a obtine rapid o casa care sa iti asigure tot confortul necesar. Fiind usor de montat, containerele pot fi, practic, amplasate oriunde doresti, chiar si pe un teren precum cel de la tara. Mai mult, la cerere, puteam sa optez si pentru un container cu etaj, ceea ce ma facea sa castig si mai mult spatiu.
Am sunat si am discutat cu reprezentantii. Am comandat astfel un container de locuit cu etaj, unde sa imi incapa o bucatarie si o baie iar sus sa am un dormitor. Avestea au venit cu toate dotarile necesare pentru partea sanitara. Costurile au fost mult mai mici decat daca ma apucam sa investesc in constructia unei case. Astfel, acum am un loc curat, decent si utilat pentru a ma relaxa in fiecare weekend.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top