Buna Ziua Iasi

Cate tipuri de cartuse imprimanta exista si cum se alege cea mai buna varianta pentru imprimanta?

Varietatea de cartuse imprimanta de pe piata poate pune in dificultate cumparatorii care nu au experienta in acest domeniu si nu stiu ce sa aleaga. Pentru a fi bine pregatiti in acest sens, clientii trebuie sa aleaga cartusele potrivite pentru imprimanta lor, fara a tine cont neaparat de pret. Cartusele trebuie sa fie de buna calitate si sa nu necesite inlocuire rapida sau sa aduca prejudicii mari utilizatorilor, cum ar fi pete de cerneala sau umbre nedorite pe documente.

Principalele tipuri de cartuse imprimanta

Pe piata de profil exista mai multe tipuri de cartuse pentru imprimanta, descrise in cele ce urmeaza.

Cartusele originale sunt fabricate de acelasi producator pe care il are imprimanta. Acestea sunt noi si confera o calitate superioara imprimarii, fiind mai scumpe, dar cu siguranta o alegere foarte buna, oferind cele mai bune performante si calitate imprimarii.

Cartusele compatibile sunt produse noi, care se aseamana cu cele originale, fiind realizate pentru fiecare model de imprimanta in parte. Diferenta este ca sunt fabricate de diversi producatori, nu de cei ai imprimantelor, avand avantajul unui pret mult mai mic decat cel al cartuselor originale.

Cartusele reconditionate sunt produse originale, dar care nu sunt noi. Acestea sunt reconditionate intr-un mod foarte simplu, astfel: cartusele goale sunt colectate de la utilizatori, apoi sunt curatate, li se inlocuiesc componentele si sunt umplute cu cerneala sau cu toner. Cartusele reconditionate sunt foarte prietenoase cu mediul inconjurator.

Cand trebuie schimbat cartusul imprimantei?

Cartusul imprimantei trebuie schimbat in urmatoarele situatii:

  • utilizatorii observa ca tiparirea nu este clara si culorile sunt sterse;
  • exista o notificare scrisa sub forma unui mesaj atunci cand imprimanta este pusa in functiune;
  • imprimanta nu mai imprima corect sau corespunzator documentele sau fotografiile.

Aruncarea cartusului de imprimanta respectand mediul inconjurator

Cartusul de imprimanta nu trebuie aruncat fara a respecta un regim clar in acest sens, pentru ca acesta este considerat un deseu provenit din utilizarea consumabilelor de echipamente de birou si informatice. Aceste deseuri sunt nedegradabile si foarte poluante pentru mediu, deoarece contin materiale plastice, praf rezidual si substante toxice. Poate sa dureze pana la 1000 de ani ca un cartus sa se descompuna, iar arderea acestuia nu este chiar cea mai grozava varianta aleasa, pentru ca va creste emisiile de carbon si va contribui la incalzirea globala a planetei.

Companiile trebuie sa respecte legislatia in vigoare, care prevede ca fiecare societate comerciala sa tina o evidenta a deseurilor rezultate din activitate si sa organizeze eliminarea lor in conditiile prevazute de lege. Acest lucru inseamna strangerea, pastrarea temporara si predarea cartuselor catre centrele de colectare specializate, pentru fiecare cartus eliberandu-se o adeverinta.

Asadar, atunci cand cartusele imprimantei s-au golit si necesita inlocuire, acestea trebuie duse la un centru de colectare, iar cartusele noi vor fi comandate dintr-un magazin online sau fizic specializat. Indiferent de modelul ales, este important ca respectivul cartus sa provina de la producatori si de la furnizori de incredere. In caz contrar, viata aparaturii, a imprimantei sau a multifunctionalei va fi mult scurta, iar printurile nu vor fi de buna calitate.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top