Diverse

Nu te aventura pe cursurile apelor fara permis barca!

Imi place sa ma plimb cu barca si sa vad cum aceasta sparge valurile cu forta, iar in spatele ei curge dantela fluida. Cand oul soarelui se sparge in oglinda apei, spectacolul este fascinant si aceeasi feerie este si cand luna argintie poleieste suprafata apei. Urmaresc de asemenea pestii care sar zglobii prin valuri, pasarile de apa care inoata sau cuceresc cerul prin zborul lor.

Sa luneci cu o barca pe apa  ziua si in salciile pletoase care o marginesc sa cante vesele pasarile este miraculos. Sa gasesti un loc plin cu nuferi infloriti inseamna sa iti farmeci privirea cu imagini de neuitat.

Pe cat este de frumoasa si generoasa apa, pe atat este de periculoasa. Cu toate acestea ea atrage omul cu o forta iesita din comun, apa este ca o lostrita dupa care alearga oamenii sa se racoreasca, sa se plimbe cu barcile pe suprafata ei, sa pescuiasca.

 

M-am intrebat adesea ce s-ar intampla, daca tot cei care se deplaseaza cu barca in delta sau pe mare nu ar detine permis barca.

In Delta Dunarii sa mergi cu barca reprezinta o forma de normalitate. Barca ajuta pescarii sa isi castige existenta pescuind, barca ii ajuta pe cei care detin ambarcatiuni si care plimba turistii pe canale sa obtina cinstit venituri, tot barca este aceea care asigura deplasarea de la un sat la altul, fiindca aici casele sunt situate adesea intre ape.

Delta noastra seamana in multe privinte cu Venetia.

Apele Dunarii sunt ale tuturor si sunt folosite in comun, de aceea este necesar permisul de conducere a barcii. Documentul obtinut in urma unor cursuri si testari demonstreaza ca posesorul lui este apt si responsabil sa utilizeze apele Dunarii, ape pe care se deplaseaza si altii la fel de responsabil si legal.

Skipperacademy.ro organizeaza cursuri de obtinere a tuturor categoriilor de permis pentru conducerea unei ambarcatiuni, dar si testarile necesare. Exista cinci categorii de permis pentru ambarcatiuni, acestea fiind:

-clasa D ape interioare. Evident ca este diferenta sa conduci o barca pe mare si sa conduci o barca pe canalele deltei sau pe un rau de munte care curge foarte repede. Academia te pregateste pentru permisul de care ai nevoie.

-clasa C ape maritime 6 mile. Gandeste-te ca detii o ambarcatiune in scop comercial, adica doresti sa plimbi turistii cu ea si in acest mod sa iti asiguri un salariu lunar sau sezonier! Nu te aventura sa faci acest lucru clandestin, fara sa detii permis de conducere si sa ai toate aprobarile, fiindca risti sa fii amendat! Am vazut multi oameni care ofera aceste servicii ca afiseaza faptul ca detin permis de conducere a barcii, iar acest lucru atrage si mai multi turisti. Oamenii trebuie sa se simta in siguranta de cate ori se urca intr-o ambarcatiune sa se distreze.

-clasa B ape marine 24 de mile.

-clasa A all zone. Acesta este cel mai avantajos tip de permis, fiindca iti permite sa conduci legal o ambarcatiune in toate zonele. De multe ori sunt segmente de tranzitie si acest document se dovedeste salvator. Datorita lui poti trece dintr-o parte in cealalta fara probleme.

-clasa S navigatie cu vele, care este mult mai pretentioasa.

-certificat care atesta cunostinte in domeniul comunicatiilor radio navale.

La cursuri se pot inscrie toti cei care au implinit 18 ani si doresc sa lucreze in acest domeniu sau sa se distreze, conducand barcile pe ape. Multe dintre cursuri sunt organizate sambata si duminica, pe Lacul Snagov ca persoanele care doresc sa se inscrie si desfasoara alta activitate sa isi poata indeplini visul.

Exista reduceri de 11 % pentru grupurile alcatuite din 3 persoane. Cursurile sunt eficiente, deoarece se pleaca de la cunostintele teoretice despre navigatie, fiindca exista reguli si in navigatie.

Daca acestea nu ar fi respectate, accidentele s-ar produce in lant, mai ales ca in sezon, apele sunt foarte aglomerate.

Dupa insusirea acestor reguli, se trece la punerea in practica a acestora si la manevrarea ambarcatiunilor.

Satisfactia cursantilor va fi maxima, fiindca posesorul permisului de conducere a barcii dovedeste ca stapaneste si ambarcatiunea, dar si fortele dezlantuite ale apei.

Cursul contine si lectii de prim ajutor, atat de necesare in navigatie.

Cursantii sunt pregatiti temeinic si sa luam in calcul faptul ca permisul de conducere a barcii poate reprezenta debutul intr-o meserie placuta, care aduce mari satisfactii.

Lectiile sunt excelent structurate si profesorii foarte bine pregatiti. Cursantul este ajutat de la inscriere si pana la finalizarea cursului.

In ceea ce priveste taxele de scolarizare, garantat nu exista preturi mai mici ca la Skipperacademy.ro, iar inscrierile se fac online. Pe site exista si un calendar complet al cursurilor si cursantii pot sa isi aleaga capitanul.

In afara faptului ca permisul de conducere a barcii poate fi considerat o sursa de venit, sa iei in calcul faptul ca plimbatul cu apa este o terapie sigura atat pentru corpul, cat si pentru sufletul tau.

Poti calatori insotit sau poti strabate apele singur, cand esti greu incercat de viata si te vei intoarce la tarm mult mai puternic si refacut sufleteste.

Inscrie-te acum, ca pana la vara sa ai permisul in buzunar, sa poti naviga fara teama pe Dunare sau unde doresti tu si sa primesti un post le pensiunile de lux situate in regiuni din vecinatatea apelor!

Multe dintre acestea au ambarcatiuni si le ofera turistilor contra cost excursii de vis pe canalele deltei.

Poti deveni favoritul turistilor si poti avea un salariu astronomic, plus ca te vei molipsi de la bucuria lor.

Oportunitatile nu vor intarzia sa apara, daca iti iei permisul de conducere a barcii.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top