Stiri

Ce beneficii ar trebui să ofere angajatorii pentru a-și păstra angajații pe o perioadă îndelungată?

Fluctuația de personal este o problemă din ce în ce mai apăsătoare pentru companii. Angajații apreciază nu doar un salariu care să le asigure traiul, ci și alte beneficii care să-i facă să se simtă apreciați și respectați.

Procesul de recrutare și selecție al noilor angajați poate fi dificil și costisitor, mai ales când vine vorba despre firmele care se confruntă cu o fluctuație mare de personal. În astfel de situații angajatorii trebuie să facă eforturi pentru a păstra angajații experimentați și valoroși cât mai mult timp, iar o mărire de salariu nesemnificativă s-ar putea să nu rezolve această problemă.

Mulți dintre angajați, în special cei tineri, prețuiesc beneficiile extrasalariale pe care companiile le oferă. Acestea pot contribui la creșterea calității vieții și pot asigura un echilibru între viața profesională și cea personală, lucru râvnit de către toții angajații.

Pentru a-și păstra poziția concurențială pe piață și pentru a-și îmbunătăți brandul de angajator, firmele trebuie să gândească un pachet avantajos de beneficii, menit să contribuie la retenția angajaților și la atragerea de noi talente. Resursa umană este printre cele mai valoroase resurse ale unei companii, iar angajatorii ar trebui să investească necontenit în aceasta.

Ce beneficii extrasalariale pot oferi companiile?

Motivarea angajatilor poate aduce beneficii nu doar pentru personalul din firmă, ci și pentru companie. Un angajat mulțumit va fi productiv și motivat să muncească pentru a atinge obiectivele comune ale organizației.

Fie că este vorba despre sărbătorile de peste an sau despre anumite evenimente cu însemnătate pentru companie, angajatorii nu trebuie să omită să ofere angajaților mici atenții. Acestea, împreună cu alte beneficii, vor contribui la bunul mers al organizației.

Totodată, firmele pot adăuga pe listă beneficii care să asigure confortul angajatului și care să-l scutească de cheltuieli suplimentare.

  • Cardul de bonuri de masă

Acordarea unor bonuri de masa asigură angajaților sprijin pentru a consuma o masă caldă în fiecare zi. Cu aceste carduri, persoanele au acces în numeroase hypermarketuri, supermarketuri sau restaurante și pot alege să le utilizeze pentru a-și asigura masa de la birou sau pentru a face cumpărăturile necesare casei.

Indiferent de modalitatea în care angajații aleg să consume aceste bonuri de masă, utilitatea lor este una extrem de mare.

  • Asigurările de sănătate

Serviciile medicale pot fi extrem de costisitoare. Chiar dacă angajații nu suferă de anumite boli și nu prezintă probleme de sănătate, există o serie de controale medicale de rutină pe care fiecare persoană este recomandat să le facă anual.

Prin oferirea unui pachet de beneficii în domeniul sănătății, angajații pot scuti sume considerabile de bani. Rețelele private de sănătate oferă diferite pachete adresate angajaților, astfel încât compania angajatoare poate să decidă care este bugetul pe care își permite să-l aloce pentru fiecare persoană din firmă.

În plus, asigurările de sănătate oferite în regim privat vor permite angajaților să aibă acces la servicii medicale în afara orelor de program, lucru destul de dificil de realizat atunci când este vorba despre a apela la serviciile medicale de stat.

  • Flexibilitatea

Acest tip de beneficiu este cel mai puțin costisitor și, totuși, printre cele mai apreciate beneficii în rândul angajaților. Flexibilitatea poate însemna un program de lucru variabil, în funcție de nevoile salariaților sau munca în regim hibrid, dacă natura muncii permite acest lucru.

Dacă unii angajați sunt mai productivi dimineața, alții dau un randament crescut în a doua parte a zilei. Un sistem care să le permită angajaților să aleagă la ce oră își încep programul, cu condiția ca aceștia să petreacă opt ore la locul de muncă, ar putea fi extrem de benefic.

Totodată, pentru mulți dintre salariați, drumul până la muncă ar putea fi un mare consumator de timp. Companiile pot oferi angajaților oportunitatea de a lucra de acasă câteva zile pe lună și flexibilitatea de a le putea alege după bunul plac.

În funcție de nevoile angajatului, lista de beneficii se poate completa. În esență, importanța de a oferi anumite beneficii extrasalariale nu trebuie ignorată, indiferent care sunt acestea. 

Salariații vor aprecia efortul companiei de a le asigura diferite necesități și voi dezvolta un anumit atașament față de aceasta. Cu alte cuvinte, beneficiul nu va fi doar de partea angajatului, ci și de partea angajatorului, care va lucra cu un personal dedicat și motivat să servească interesele organizației.

Sursă foto: Shutterstock

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top