Diverse

Ce casa este potrivita pentru a te muta cu intreaga familie

 

Ce casa este potrivita pentru a te muta cu intreaga familie

Cei care trebuie sa cumpere o casa, un apartament sau care doresc sa isi schimbe resedinta, se confrunta cu o mare varietate de modele si stiluri disponibile. Si este firesc sa-ti pui o multitudine de intrebari despre avantajele si dezavantajele diferitelor tipuri de proiecte si modele. De aceea, cand trebuie sa cumperi o proprietate trebuie sa stii ce determina cea mai buna alegere pentru a gasi proiectul de casa care se potriveste cel mai bine atat stilului tau de viata, cat si nevoilor tale. Deci, inainte de semnarea contractului, va fi mai bine sa cunosti principalele caracteristici ale unor tipuri de locuinte si sa stii cum sa identificati beneficiile acestora pentru tine si familia ta.

Fie ca doresti o casa sau un apartament, poti cauta in anunturi imobiliare pe care le agsesti pe cele mai importante portaluri din domeniu. Un asemenea portal este vdi.ro. Portalul este creatia echipei Softimobiliar CRM. Astfel, sansele de a gasi ceea ce iti doresti sutn foarte mari deoarece portalul pune la dispozitie anunturi pentru agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, banci si executori. Prin intermediul acestui portal, tranzactionarea proprietatilor se face usor si din orice parte a Romaniei. De la apartamente de vanzare Iasi si pana la case in Bucuresti, vei gasi tot ce iti trebuie pentru a te muta in noua ta locuinta. Sa vedem insa ce tipuir de locuinte poti alege daca ai deja propria familie:

1. Case la sol

Casele la sol pot avea multe beneficii pentru familiile cu copii, persoanele in varsta cu dificultati de mers si persoanele cu handicap. Absenta scarilor, de fapt, permite o accesibilitate mai mare la toate camerele casei, distribuite pe un singur etaj. Distributia trebuie sa fie bine organizata, iar spatiile disponibile sa fie exploatate la maximum. Desigur, intr-un mediu urban, problemele se inmultesc in termeni de intimitate daca nu ai spatii mari in aer liber, precum cele disponibile atunci cand cumperi o casa in zona rurala.

2. Case cu mansarda

Casele cu mansarda au o origine nobila. Termenul mansarda, de fapt, provine de la numele arhitectului parizian François Mansart (1598-1666) care a popularizat utilizarea acestei solutii arhitecturale. Stranepotul sau, Jules Hardouin-Mansart, a devenit un exponent principal al barocului si a fost insarcinat de Regele Soare sa construiasca palatul Marelui Trianon din Versailles. Structura caselor cu mansarda are avantaje considerabile in ceea ce priveste spatiul disponibil, decorul si luminozitatea.

3. Casa cu unul sau mai multe etaje

Spre deosebire de casele la sol, o casa cu un etaj sau mai multe permite utilizarea intensiva a spatiului vertical, cu mai putine probleme in ceea ce priveste intimitatea. Distributia spatiilor prezinta o varietate mai mare si creste posibilitatea de a crea conexiuni eficiente din punct de vedere arhitectural. Cealalta parte a jumatatii este prezenta scarilor, care pot limita accesibilitatea si mobilitatea in interiorul casei. Un aspect care trebuie cantarit cu atentie atunci cand iti alegi viitoarea casa.

4. Case semidecomandate (duplex)

Avantajele acestei solutii sunt multe, precum distribuirea costurilor de intretinere a casei si o exploatare ideala a spatiilor exterioare. Aceasta solutie reprezinta o alternativa excelenta intre o casa unifamiliala si un apartament, chiar si intr-un cadru urban.

5. Apartamentul in bloc

Cea mai comuna solutie este cea a unui apartament intr-un bloc, adesea singura solutie disponibila pentru cei care cauta o casa in oras. Fie ca este vorba de un apartament nou sau unul ce trebuie renovat, solutia achizitionarii unui apartament are avantajele unei situatii sigure, a partajarii si a proximitatii, dar si dezavantajele impartirii spatiilor limitate. Asta implica o mare atentie la regulile comune ale coexistentei si, uneori, o doza buna de rabdare.

Acestea sunt solutiile pe care le ai daca doresti sa cumperi o casa sau un apartament pentru tine si familia ta. Intra pe portalul vdi.ro pentru a selecta cele mai convenabile si pliabile locuinte. Vei gasi pe portal detalii si fotografii astfel incat s stii daca locuinta respectiva merita vizitata sau nu.

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top