Entertainment

Ce legatura exista intre flora intestinala si meditatie?

Ce legatura exista intre flora intestinala si meditatie

In timp ce micobiomul regasit in tractul digestiv este responsabil pentru neurotransmitatorii care se ocupa cu reglarea activitatii cerebrale, calmarea anxietatii si modificarea starii de spirit, dezechilibrele la nivelul florei intestinale pot avea un efect contrar. 

 

Chiar daca poate parea greu de crezut, flora intestinala are un rol foarte important cand vine vorba despre starea de spirit a fiecarui om. 

 

Medicii au demonstrat ca precursorii transmitatorilor de serotonina, dar si ai altor substante au loc la nivelul intestinului. Astfel, foarte multe dintre persoanele care sufera de anxietate, depresie sau alte nereguli mintale, se confrunta si cu un dezechilibru de flora. 

 

Cum poate contribui practicarea meditatiei la imbunatatirea florei intestinale? 

 

Exista studii care demonstreaza ca oamenii care practica meditatia in mod regulat, sunt mai predispusi sa isi imbunatateasca flora intestinala si sa se bucure de diferite beneficii atat cand vine vorba despre sanatatea fizica, cat mai ales cea psihica. 

 

Astfel, medicii subliniaza faptul ca oamenii care practica meditatia profunda zilnic, timp de mai multi ani, isi pot imbogati microflora intestinala. Totodata, acestia nu mai sunt la fel de predispusi sa sufere de anxietate, depresie, dar nici de boli de inima.

 

Ce este meditatia? 

 

Meditatia reprezinta procesul prin care iti antrenezi mintea, astfel incat sa ai o stare de spirit cat mai buna. Cei care incep sa practice aceasta activitate realizeaza cu usurinta ca scopul ei este sa ii ajute sa vada intreaga lume cu alti ochi si sa poata sa priveasca lucrurile dintr-o perspectiva diferita. Totodata, meditatia are rolul de a-i face pe oameni sa se cunoasca mai bine, sa-si stabileasca propriile limite, dar si sa-si accepte defectele.

 

 Ce obiceiuri aveau calugarii tibetani? 

 

In acest mod, expertii au sesizat faptul ca microorganismele din intestinele celor doua grupuri de oameni participanti la studiu, erau foarte diferite. Cercetatorii si-au dat seama ca budistii, care practicau meditatia de zeci de ani, aveau organisme mai bogate si mai sanatoase decat ale oamenilor care nu obisnuiau sa mediteze, ceea ce le-a demonstrat faptul ca meditatia se afla in stransa legatura cu sanatatea florei intestinale.

Si zambesc.ro subliniaza de asemenea ca practicarea meditatiei poate influenta flora intestinala

 

Conform mai multor studii, flora intestinala a persoanelor care practica meditatia este mai sanatoasa, oferindu-le acestora o stare de spirit mai buna. In cele mai multe cazuri, oamenii care au o flora intestinala sanatoasa nu se confrunta cu atacuri de anxietate, episoade depresive, dar nici cu boli de inima. Daca vrei sa afli mai multe despre avantajele meditatiei, si zambesc.ro subliniaza de asemenea ca practicarea meditatiei poate influenta flora intestinala.

 

Ce alte avantaje au oamenii care practica meditatia in fiecare zi?  

Oamenii care practica meditatia in mod regulat se pot bucura de foarte multe beneficii. Aceasta practica are fara indoiala puterea sa modifice starea fizica a unei persoane, calitatea somnului, dar si nivelul de energie de pe parcursul zilei. De asemenea,o statisticele arata ca persoanele care mediteaza isi indeplinesc mult mai usor obiectivele, sunt mai constiente de calitatile lor si realizeaza mai multe, intr–un timp rapid. 

 

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top