Stiri

Ce locuri poți vizita când ajungi prin București

Inspirați de cei de la BucharestJournal am făcut o listă cu locurile pe care trebuie să le vizitezi dacă ajungi în București.

Probabil atracția momentului este reprezentată de fântânile din Piața Unirii. Aceste fântăni sincronizare sunt capabile de a pune în scenă adevărate spectacole cu apă. Bucureștenii și vizitiatorii orașului pot vedea aproape în fiecare seară cum luminile fântânilor se aprind și jeturile apei încep să facă un dans pe ritmul muzicii din apropiere.

Un alt loc care ar trebui vizitat este Palatul Primăverii, locul unde a avut reședința, între anii 1965 și 1989 Nicolae Ceaușescu alături de familia sa. Această construcție există încă de pe vremea lui Dej și cei care îi trec pragul pot vedea luxul în care familia Ceaușescu trăia.

De la piesele sanitare placate cu aur, la sera din interiorul construcției, până la piscina privată, toate elementele acestui sunt impunătoare, dar în același timp se află alături de elemente kitschoase precum mobilierul spefic perioadei comuniste sau mileurile de pe televizorul cu tub.

Un tur standard durează 45 de minute, dar atenție că trec uimitor de repede. Este cu siguranță un loc de vizitat în București.

 

Următorul loc de pe lista noastră îl ocupă Centrul Vechi alături de Cărturești Carusel.

Centrul Vechi este locul în care trebuie să ajungi dacă vrei să încerci câteva restaurante cu renume din București, dar și dacă pur și simplu vrei să bei o bere alături de prieteni.

Cu toate acestea, dacă viața de noapte nu este pe placul tău, Cărturești Carusel se găsește tot în Centrul Vechi și orice pasionat de cărți și lectură în general va găsi acest loc o oază de liniște și relaxare într-un decor impunător demn de postat pe Instagram.

Cea din urmă recomandare a acestui articol este reprezentată de Calea Victoriei. Nu trebuie să vizitezi o locație anume deoarece un drum pe Calea Victoriei te va duce pe lângă clădiri istorice, Muzeul Național de Artă, dar și Ateneul Român. De fapt, recomandarea este să începi chiar cu aceste atracții turistice aproape de Piața Romană și apoi să-ți continul drumul pe Calea Victoriei propriu zisă unde vei întâlni Casa Capșa, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național și alte clădiri impresionante.

În încheiere, vom menționa faptul că orașul București are multe obiective turistice pe care ar trebui să le vizitezi, mai ales dacă este prima dată când ajungi acolo.

Spre exemplu, parcurile din București se află într-o continuă schimbare, iar dacă vizitezi orașul o dată la câțiva ani, cu siguranță vei avea impresia că vezi unele parcuri pentru prima dată.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top