Stiri

Ce rol are rata de conversie in derularea unei afaceri online?

Unul dintre elementele de evolutia caruia  trebuie sa fie permanent interesat fiecare intreprinzator din mediul online, fie ca este detinatorul unui site care comercializeaza diverse produse, ofera tot felul de servicii, fie un blog, este rata de conversie. Iar cu acest indicator important nu trebuie doar sa fie familiarizat, ci sa stie sa il calculeze si sa ii inteleaga pe deplin implicatia in derularea afacerii sale in mediul virtual, in acest sens este recomandat  de vazut acest articol despre rata de conversie, extrem de elocvent pentru subiectul in discutie.

Iar rolul ratei de conversie in bunul mers al unei afaceri in mediul online este unul cu adevarat esential, deoarece cunoscand valoarea acesteia in cadrul unui anumit site se vor putea evidentia o serie intreaga de aspecte referitoare la cat de bine sau, dupa caz, cat de rau functioneaza strategiile de marketing online aplicate pana la un moment dat si ce este de facut pentru a indrepta situatia.

De asemenea, rata de conversie poate fi privita ca un adevarat barometru in ceea ce priveste interactiunile vizitatorilor cu site-ul respectiv. Astfel, monitorizarea cu atentie a ratei de conversie va evidentia, dupa caz, necesitatea schimbarii strategiilor de marketing, imbunatatirea sau  mentinerea aceleasi linii. Asa ca, fie ca se constata ca lucrurile nu au mers asa cum trebuie si se urmareste o redresare semnificativa, fie directia este deocamdata una multumitoare dar se intentioneaza o impulsionare, o trecere la un nivel ma inalt, colaborarea cu o echipa de specialisti in optimizarea ratei de conversie este solutia potrivita in acest sens.

Astfel, o echipa de specialisti cu experienta in domeniu va adresa intrebarile potrivite referitoare la acele aspecte constatate a fi obstacole in bunul mers al afacerii online. Odata ce isi fac o idee in acest sens, vor trece la o verificare  detaliata a site-ului, vor analiza comportamentul utilizatorilor pe site, posibilele dificultati intampinate de acestia in identificare produselor de care ar putea sa fie interesati, maniera greoaie de plasare a eventualelor comenzi, informatiile insuficiente sau confuze despre serviciile si produsele furnizate, viteza site-ului, meniu de navigare cu probleme, pozitionare etc. Apoi, in functie de rezultatele analizelor efectuate,  specialistii vor putea propune o serie de strategii de marketing personalizate, pentru a inlatura problemele depistate si pentru a impulsiona astfel bunul mers al acelei afaceri.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top