Stiri

Ce trebuie să ia în calcul ieșencele atunci când vor să își creeze o garderobă capsulă?

Dacă dulapul tău dă pe afară din cauza numărului mare de haine, poate că ar fi timpul să te întrebi câte dintre acestea au fost purtate în ultimul an, dar și cât de dragi îți sunt. Dacă răspunsul este „mai puțin de jumătate”, ar cam fi cazul să te gândești la crearea unei garderobe capsulă.

3 pași către o garderobă minimalistă

  1. Sortează hainele din dulap

Probabil că în acest moment ai o mulțime de haine în dulap pe care nu le-ai mai pus pe tine de foarte mult timp. Câteva rochii, perechi de pantaloni care nu te mai reprezintă, chiar și cămăși în culori ce nu vrei să le mai porți, indiferent că sunt noi sau haine second hand, ele pot face parte din garderoba unei prietene sau, de ce nu, pot fi donate unor persoane care nu își permit să cumpere.

Primul pas este să le sortezi pe toate și să alegi ce porți foate des și ce ai mai dori să porți în viitor. În urma unei astfel de organizări, vei conștientiza ceea ce ai, dar și ce mai ai nevoie pentru a crea ținutele pe care ți le dorești.

  1. Realizează o listă cu ce mai ai nevoie

După declutter-ul masiv din garderobă, este important să îți dai seama ce obiecte vestimentare mai ai nevoie să îți cumperi. Indiferent că este vorba despre pulovere, paltoane, încălțăminte sau accesorii, încearcă să le alegi conform noului stil pe care dorești să-l abordezi, astfel încât să fie potrivite pentru majoritatea anotimpurilor.

De exemplu, o pereche de balerini de la Adona.ro o poți purta atât primăvara, dar și la începutul toamnei, când încă temperaturile ridicate și îți permit să te îmbraci lejer. Vei fi surprinsă, dar aici găsești cei mai moderni pantofi care se vor potrivi la aproape toate ținutele tale. Același principiu îl poți aplica și la alte categorii din garderobă.

  1. Alege obiecte calitative

Garderoba capsulă nu pune accent doar pe numărul mic de obiecte vestimentare din dulap, ci și pe calitatea lor. Pentru că nu vei mai cumpăra recurent haine noi, vei putea strânge bani pentru anumite obiecte vestimentare realizate din materiale calitative și sustenabile, precum este cașmirul, pielea sau bumbacul organic. Așa te vei asigura că vei purta obiecte vestimentare rezistente și croite impecabil. 

Este bine să înțelegi încă de la început că investiția în haine este și ea extrem de importantă, mai ales pe termen lung, și că este eficient să dai mai mulți bani pe un produs la început, care să te țină mai mult timp, decât să fii nevoită să dai constant o sumă de bani pentru un obiect care se strice la fiecare două luni.

Garderoba capsulă este cea care te va ajuta ca dintr-un număr mic de piese – vestimentare, accesorii, încălțăminte – să poți scoate o mulțime de outfituri. Teoria din spatele conceptului este ca hainele păstrate în dulap să se potrivească între ele, astfel încât să porți doar ceea ce îți place și să nu mai pierzi timp creând ținute. Odată înțelese conceptele de bază, vei reuși să ai o garderobă minimalistă, plină cu obiecte care să te reprezinte în totalitate și care să-ți aducă bucurie.

Sursă foto: Freepik.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top