Stiri

Ce trebuie sa stii despre statiile auto CB

Ce trebuie sa stii despre statiile auto CB
Cei are folosesc masina foarte mult pentru drumurile lungi din afara localitatii au agsit diverse metode prin care incerca sa ramana conectati la informatiile despre drumurile pe care merg. Din acest motiv probabil ati vazut multe persoane care folosesc pe masini statiile CB (Citizen Band) Odata cu trecerea timpului au aparut si aplicatii pe mobil precum Waze care informeaza conducatorii auto despre radare si starea drumurilor.

Statiile CB s-au raspandit incepand cu anii 1970 in intreaga lume, au pornit in Statele Unite ale Americii, unde criza petrolului a determinat guvernul american sa impuna o limita de 90km/h iar soferii de camioane foloseau aceste statii radio CB pentru a trimite informatii despre benzinariile cu rezerve crescute de combustibil, despre controalele din trafic si asa mai departe.

Statiile CB se folosesc si in toata Europa, unde soferii, indiferent de masina pe care o folosesc, comunica cu privire la radare, starea drumurilor, controale, ambuteaje si multe altele. Avand in vedere ca in zonele muntoase semnalul GSM nu este cel mai bun, o statie auto CB ar putea sa te ajute sa nu cumva sa innoptezi in masina sau daca ai o problema cu masina sa poti cere ajutor de la alti participanti la trafic.

Ce trebuie sa stii despre statiile auto CB

Multe persoane prefera aplicatia Waze, dar stiti ca un drum Iasi – Bucuresti, aplicatia foloseste mai mult de 500 MB internet? In plus folosind aplicatiile de acest gen impiedica folosirea telefonului mobil, chiar daca stim ca este interzis la volan folosirea telefonului mobil, dar majoritatea soferilor sunt singuri in timp ce conduc, uneori mai trebuie sa omori timpul vorbind cu prietenii, familia sau in cel mai rau caz cu seful ce mai da un telefon de control.

Oferta pentru statiile auto CB este destul de complexa, atat pentru pachetele complete cat si pentru accesorii, acum aparatele sunt moderne si cu auto reglaj, cu ceva ani in urma reglajul era o problema atat de comunicare cat si la capitolul conform, sunetul era deranjant la drum lung si te facea sa inchizi statia pe anumite portiuni si lucrul asta devenea un risc atat pentru radare cat si pentru cei care voiau sa evite aglomeratia din trafic. Dincolo de statia cb este importanta si antena cb datorita faptului ca aceasta este importanta pentru calitatea semnalului emis si receptionat de catre radio. ANtena CB poate fi montata in diferite zone ale masinii si trebuie calibrata inainte de folosire.

statii-auto-iasi-3

Cand alegi o statie radio CB trebuie sa fii atent totusi la anumite criterii, nu tot timpul bugetul este prioritar cand vine vorba de o astfel de achizitie. In functie de masina aleasa de exemplu pentru o statie fixa de dimensiuni foarte mici puteti alege modele de statii precum Anytone Mini 4W , Avanti Micro 4W cu garantie 5 ani sau Avanti Supremo 4-20W. Cateva din optiunile importante a unei statii CB sunt: squelch automat, dimmer display, diferite culori are ecranului, dimmer ecran, ecou, roger beep, beep, memorare canale, power meter, signal meter etc.

In cutia unei statii CB gasiti unitatea CB, microfonul, mufa de alimentare (bricheta), unele module de prindere si un suport de prindere dar si manualele de documentatie si garantia.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top