Stiri

Cele mai bune 10 orașe de vizitat în 2019

De la străzile fermecătoare din Novi Sad, până la metropola plină de viaţă, Shēnzhèn, această listă vă va oferi idei proaspete de vacanta pentru anul 2019, conform site-ului www.lonelyplanet.com.

1.Copenhaga, Danemarca
Acest oraş capitală este casa arhitecturii şi a gradinilor superbe, dar şi a iconicului Nyhaven Harbour. Copenhaga şi-a reamenajat zonele mai vechi, cum ar fi Jaegersborggade – o stradă periculoasă care, datorită eforturilor autorităţilor locale, acum a devenit centrul unor cafenele, baruri şi galerii. O zona pietonala ce nu trebuie ratata daca esti in Copenhaga.

De asemenea prezenţa clădirile moderne şi minimaliste, dar şi canalele, bărcile, castele, parcuri de distracţii vechi, zonele verzi, reprezintă alte obiective turistice pe care trebuie neapărat să le vezi.

2. Shēnzhèn, China
Amplasată lângă râul Pearl, Shēnzhèn a devenit rapid una dintre cele mai iubite mega metropole din China. Milioane de oameni au migrat în oraş începând cu anii ’80, iar acum metropola a devenit casa unor mari corporaţii.

Pentru turişti, însă, Shēnzhèn este locul ideal pentru a face cumpărături. Mall-ul Luohu Commercial City – fiind recunoscut pentru opţunile nesfârşite de design pe care le pune la dispoziţia cumpărătorilor.

3. Novi Sad, Serbia
Novi Sad este oprirea perfectă pentru orice călător care caută să evadeze într-un loc unic în 2019 – datorită cafenelelor în aer liber, festivalurilor de muzică şi a pieţelor mari.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre acest oraş sârbesc? Are o fortăreaţă. Cetatea Petrovaradin, care se află pe vârful unui deal şi are vedere la Dunăre.

4. Miami, Florida, USA
Oraşul Miami este extrem de cunoscut pentru viaţa de noapte vibrantă, bucătăria uimitoare, dar şi pentru plajele sale scumpe, fiind o destinaţie foarte ofertantă pentru turişti

Totuşi, dacă nu sunteţi mari amatori de petreceri, asiguraţi-vă că mergeţi să vedeţi animalele exotice de pe insula Jungle sau că descoperiţi exponatele uimitoare de la Vizcaya Museum and Gardens.

5. Kathmandu, Nepal
Kathmandu, capitala ţării muntoase Nepal, oferă străzi agitate, experienţe culinare deosebite, un district popular pentru călătorii şi exploziva vale Kathmandu. Conform legendei budiste, Valea a fost construită pe patul unui lac “sacru” şi acum este un mozaic de oraşe, străzi şi câmpuri pline cu meşteşugari nepalezi care îşi prezintă munca.

6. Mexico City, Mexico
Mexico City este, şi a fost dintotdeauna, epicentrul civilizaţiei mexicane. Deşi criticat îndelung în trecut, astăzi, oraşul are parte de o adevărată înflorire. Spaţii publice refăcute revin la viaţă. scena culinară a oraşului este în continuă dezvoltare, iar o renaştere culturală apare la orizont.

7. Dakar, Senegal
Dakar este capitala Senegalului, situat pe coasta occidentală a Africii în peninsula Cap Verde.

Dacă ajungeţi să vizitaţi această destinaţie, trebuie să vedeţi piaţa Kermel, celebră pentru diversitatea produselor de artizanat şi a produselor agricole oferite, insula Goreé, fosta piaţă de sclavi, cladirile în stil colonial din centrul oraşului sau Marea moscheie.

8. Seattle, USA
Unul dintre cele mai frumoase şi mai iubite oraşe ale Americii, Seattle are ceva de oferit tuturor. Puteţi să mergeţi în magazinul original Starbucks sau să vă plimbaţi prin populară piaţă Pike Place Market. Și, bineînţeles, nu trebuie să rataţi o călătorie în partea de sus a Space Needle.

9. Zadar, Croaţia
Acest frumos oraş port de pe coasta dalmată este cunoscut pentru ruinele sale romane, bisericile medievale şi atmosfera cosmopolită. Dacă vă hotărâţi să îi străbateţi străzile din marmură în 2019, asiguraţi-vă că aţi fost să vedeţi Sea Organ şi Sun Salutation – două instalaţii artistice, care utilizează puterea naturii pentru a crea sunete frumoase pentru cetăţenii şi vizitatorii oraşului Zadar.

10. Meknès, Morocco
Situat în nordul Marocului, Meknès este un oraş care a reuşit să păstreze cu succes rămăşiţele uimitoare ale unui trecut imperialist. O bijuterie ascunsă, care nu a izbutit încă să atragă acelaşi număr de turişti precum oraşele Marrakech sau Rabat – dar destinaţia colinei începe să câştige rapid popularitate.

Meknès are ce este mai bun din ambele lumi: un cartier istoric (medina) care a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO şi dar şi unul modern (ville nouvelle). Una dintre principalele atracţii o reprezintă uriaşa poartă a lui Bab El Mansour, care este cea mai mare dintre toate porţile marocane imperiale. Poarta este bine conservată şi a fost completată de fiul lui Moulay Ismail, Moulay Abdallah, în 1732.

Tu unde mergi in vacanta in 2019 ?

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top