Stiri

Chicco Romania continua sa mute magazinele stradale in mall. Dupa Bucuresti Mall Vitan si Iulius Mall Timisoara, a venit randul Chicco Iasi

Din 28 februarie 2020, Chicco Romania a mutat magazinul stradal Chicco Iasi in Palas Mall, dupa ce in 2018 a decis schimbarea strategiei de business, relocand in luna martie primul magazin in Iulius Mall Timisoara, iar in noiembrie 2018 inaugurand in Bucuresti cel de-al doilea magazin Chicco din capitala. Investitia initiala pentru cele 2 magazine fost estimata la peste 240.000 euro.

Reteaua importatorului si distribuitorului autorizat Chicco detine 8 magazine Chicco, situate in marile orase: Bucuresti (2 magazine), Timisoara, Cluj Napoca, Brasov, Constanta, Iasi, Galati, la care se adauga si un magazin online (www.chicco.ro).

Pentru 2020, Chicco Romania estimeaza o cifra de afaceri de peste 6,5 milioane euro, in crestere cu 25% fata de anul anterior.

“La momentul relocarii primului magazin, decizia a avut la baza cresterea vizibilitatii si accesibilitatii brandului si nu in ultimul rand, ne-am dorit sa raspundem pozitiv solicitarii clientilor nostri de a le oferi un magazin Chicco intr-un centru comercial. Chicco Timisoara a fost un experiment pozitiv, inregistrand in primele luni o crestere de 350%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. De aceea, la scurt timp am decis sa deschidem inca un magazin Chicco, de data aceasta in Bucuresti Mall Vitan. Anul 2020 ne-a oferit ocazia de a reloca inca 2 magazine. Primul se va deschide in luna martie in Palas Mall Iasi, iar cel de-al doilea in luna mai, in AFI Brasov”, declara Ruxandra Burcea, proprietarul afacerii pornite in urma cu 25 ani.

Magazinul Chicco din Palas Mall Iasi pune la dispozitia clientilor sai produse din gamele de puericultura mica si mare, cosmetice, jucarii, haine si incaltaminte, dar si o serie de servicii adaptate necesitatilor clientilor sai precum: consiliere specializata in alegerea produselor, Scoala Parintilor, cursuri de alaptare, cursuri de prim ajutor si cursuri pentru siguranta copilului in masina.

“Se implinesc in curand 7 ani de cand am ales sa oferim suport didactic parintilor in devenire sau celor care deja au copii. Colaboram cu cei mai buni specialisti in domeniu (medici, moase, consilieri in alaptare, specialisti in siguranta copilului) care, in mod periodic, se alatura echipei Chicco intr-o misiune comuna, aceea de a oferi un start corect si mai usor in viata de parinte”, declara Cristina Manescu, director de marketing si comunicare Chicco Romania.

In anul 2019, cele mai cumparate produse pentru nou-nascuti au fost carucioarele trio, patuturile tip co-sleeping si caditele cu masa de infasat.

Potrivit statisticilor Chicco, bugetul minim alocat pentru necesarul unui nou-nascut este de 3500 lei, acesta continand produse precum carucior, patut, hainute, precum si alte accesorii si cosmetice pentru bebelusi.

In ultimii 2 ani, o crestere importanta au avut categoriile de haine si incaltaminte pentru copii (peste 20%). Factorii decisivi au fost reprezentati de calitatea materialelor utilizate si unicitatea produselor. O inovatie notabila adusa categoriei de incaltaminte este data de catre acoperisul de brant patentat, conceput in urma studiilor efectuate de catre Observatorul Chicco cu privire la evolutia mersului copiilor si al dezvoltarii corecte a piciorului inca de la primii pasi. Astfel a aparut prima gama de incaltaminte pentru copii (Gattona), dedicata in exclusivitate copiilor cu varsta cuprinsa intre 9 luni si 2 ani, care de asemenea a contribuit in mod semnificativ la cresterea de peste 20%.

Aparut in 1958, brandul Chicco distribuie in prezent o gama completa de produse, fiind unica marca multi-specializata care satisface necesitatile copiilor si parintilor in peste 120 de tari din intreaga lume.  Anul acesta s-au implinit 62 de ani de cand Chicco a luat nastere, brandul fiind recunoscut ca lider de piata pe segmentul produse de puericultura. In Romania, Chicco este prezent de 24 de ani, fiind la randul sau lider in categoria accesoriilor pentru copii (carucioare, scaune de masa, scaune auto, patuturi).

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top