Stiri

Chirie în Iași – Obligațiile fiscale trebuie îndeplinite!

Chirie în Iași  se caută în permanență. Oraș universitar de prestigiu și important centru IT, Iașiul găzduiește mii de persoane în căutare de chirie în Iași. Și, de reținut, pentru proprietari și pentru potențialii chiriași, contractul de închiriere nu se mai înregisrează la organele fiscale.

Deși mulți dintre cei care dețin sau caută chirie în Iași au înțeles contrariul, contractele de închiriere nu au dispărut. E drept că legislația în vigoare elimină obligativitatea înregistrării acestora la organul fiscal. Dar asta nu înseamnă scutirea plăților, nici lipsa obligațiilor părților.

Contractul pentru chirie în Iași rămâne

Încă din primăvara anului trecut, obligativitatea proprietarilor care oferă chirie în Iași sau în toată țara de a înregistra la organul fiscal, în termen de 30 de zile, contractele de închiriere a dispărut. Totuși, cine dorește o poate face în continuare. Contractele de cedare a folosinței bunurilor, știute drept contracte de închiriere, continuă să existe. Și înregistrarea la organul fiscal este preferată de către chiriașii cărora angajatorii le decontează costurile aferente chiriilor. Totuși, trebuie subliniat faptul că există o mare diferență între înregistrarea la organul fiscal şi obligaţia declarării veniturilor obținute din chirii. Așadar, înseamnă că declararea veniturilor este obligatorie!

Veniturile trebuie declarate

Oricare persoană realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online. Există formularul electronic inteligent al Declarației Unice, disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Formularul electronic calculează automat suma impozitelor și contribuțiilor datorate de persoanele fizice. Poate fi accesat pe portalul ANAF, la rubrica Descărcare declarații. Prin intermediul SPV se poate accesa oricând situația fiscală personală. Și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile, în orice moment.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top