Stiri

Componente decisive ale unor jocuri educative remarcabile

Una dintre propozitiile pe care parintii le adreseaza copiilor cu o frecventa crescuta este: „Poti invata jucandu-te.” Iar diferite teorii ale comunicarii confirma acest lucru. Jocurile ne fac sa producem dopamina, o substanta chimica a creierului care creste invatarea si ne stimuleaza starea de atentie. Expertii in eLearning considera ca jocurile trebuie sa faca parte si din cursurile pentru adulti pentru ca acestia sa invete in mod eficient. Drept urmare, jocurile educative sunt o parte necesara a vietii si, in ton cu zilele traite, a eLearning-ului.

Deoarece designul unui joc are un impact direct asupra experientei de invatare, este absolut esential ca acesta sa fie abordat cu intelepciune. Cand jocurile sunt create avand in vedere beneficiarul lor, copiii nici macar nu realizeaza ca se afla intr-o sesiune de antrenament. Iata care sunt cele mai importante componente ale jocurilor educative care au cu adevarat succes.

Teluri si obiective

Jocurile ajuta cu siguranta la consolidarea obiectivelor de invatare prin joc. Prin urmare, este foarte important sa te asiguri daca jocurile alese se bazeaza pe obiectivele initiale. De asemenea, trebuie sa definesti care ar trebui sa fie obiectivele de invatare pentru joc (cunostinte, abilitati si aptitudini). Unele jocuri se dovedesc a fi doar jocuri obisnuite, plictisitoare, in loc de jocuri adecvate cu continut bun. Pe de alta parte, exista si jocurile care includ o multime de informatii, dar care nu sunt necesare. Pentru a alege jocul corect, trebuie sa iti pui cateva intrebari: care este obiectivul de invatare? Este structura jocului potrivita pentru obiectivele de invatare propuse? Poti gasi orice tip de joc pentru copii accesand https://www.colorazon.ro/jocuri-educative.

Reguli si / sau instructiuni

Urmatorul aspect de luat in calcul cu privire la eficienta jocurilor educative il reprezinta regulile. Instructiunile eficiente sunt o parte vitala atunci cand jocurile sunt folosite in special pentru invatare. Copiii trebuie sa stie ce se asteapta de la ei sa faca si cum pot juca jocul astfel incat sa ajunga la reusita.  Include jocul ales instructiuni clare si concise? Regulile evita elementele inutile si nesemnificative pentru invatare?

 Interactiune

Jocurile reprezinta o resursa excelenta pentru experimentarea ideilor si cunostintelor. Fara indoiala, orice face copilul in jocuri prezinta o anume consecinta. Astfel, jocurile devin instrumente valoroase. Un joc poate fi considerat extrem de empiric si interactiv, deoarece copiii isi pot vedea rezultatele deciziilor in timp real, isi pot schimba alegerile si pot experimenta modul in care si-ar putea imbunatati performanta incercand lucrurile diferit. Exista mai multe tipuri de jocuri care ofera interactivitate. Dintre acestea, pot fi mentionate jocurile de aventura, cele de constructie, jocurile de testare a realitatii, jocurile de rol, competitiile, jocurile sportive, puzzle-urile etc.

Acestea sunt doar cateva idei de jocuri educative pentru copii pe care le poti utiliza astfel incat copilul tau sa nu se plictiseasca si sa invete totodata diverse notiuni pe care altfel nu i le-ai putea prezenta. Cumpara jucarii variate si copilul tau va fi incantat sa le testeze pe toate. Unele dintre ele se vor transforma in jucariile lui preferate.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top