Evenimente

Credinte si teorii despre originea omului si despre misterele lumii

Suntem singuri in univers? Suntem prima civilizatie avansata? Ce a fost inaintea lumii pe care o cunoastem asa cum este azi? Oamenii care doresc sa stie mai mult isi pun adesea astfel de intrebari si cauta raspunsuri in orice parte este posibil. Adesea, oamenii cauta raspunsuri in lucrari precum cele ale lui Radu Cinamar carti. Titlurile care au consacrat acest autor, al carui nume este in realitate un pseudonim, sunt “Cristalul Eteric – Al Treilea Tunel”, “Viitor cu cap de mort – In culisele puterii”, “O initiere secreta in taramul tainic al zeilor”, “Misterul din Egipt – Primul tunel”, “Pergamentul secret – Cinci tehnici initiatice tibetane” sau “Geneza uitata”.

Radu Cinamar este un autor prolific al genului, a carui identitate nu se cunoaste. Unii sustin ca este o singura persoana care foloseste acest pseudonim, altii spun ca este vorba despre un grup de persoane. Interesant este faptul ca, scris invers, Radu Cinamar se citeste Ramani cu Dar.

Insula Pastilor, Marile Piramide ale Egiptului, liniile Nazca, mormantul regelui Pakal la Templul Inscriptiilor din Mexic, Tunelurile secrete din Bucegi…fac parte din marile mistere ale lumii. Cum au fost construite, in ce scop si ce ne spun despre culturile individuale, dar si cultura umana, dezvoltarea si inovatia intelectuala? Sunt intrebari fundamentale pentru arheologii si teoreticienii provocati sa descopere numeroasele secrete ale trecutului nostru antic. Autorii, precum cel de sus, ne prezinta noi informatii despre aceste locuri iconice, revizuind istoriile si parerea pastrata anterior, uneori spulberand vechile preconceptii. De multe ori, informatiile sunt redate din fapte, nu din teorii. Am putea rezuma totul in urmatoarea afirmatie: „Traim pe o insula placida a ignorantei in mijlocul marilor negre ale infinitului.”( H.P. Lovecraft).

Putem spune ca , in cartile de mai sus, desi nu se aminteste strict acest termen, se induce ideea acelor “astronauti antici”, termen popularizat de povestea clasica a lui Lovecraft, “The Call of Cthulhu”, o lucrare care imbina stiinta si fictiunea. Lovecraft la randul sau, a fost inspirat de Charles Fort, care intr-una din lucrari investigheaza anomaliile ciudate si minunate ale lumii noastre. In muntii Bucegi sunt intalnite astfel de anomalii. Chiar oamenii de stiinta spun ca Muntii Bucegi ofera un punct energetic foarte puternic, chiar cel mai puternic din Romania. Multe legende s-au nascut, unele dintre ele bazate pe fapte adevarate: de la piramidele energetice pana la tunelurile secrete si asa-numita „Gura Raiului” – locul sacru misterios in care corpul uman nu oboseste niciodata – acesti munti au atras intotdeauna aventuriei, dar si oameni care doresc sa stie ce este acolo cu adevarat.

Cu mii de ani in urma, alte civilizatii au stapanit pe aceasta planeta. Au actionat asa cum ar face antropologii, au invatat limbile, au observat oameni si intr-o zi au disparut. Inainte de a pleca, au promis sa se intoarca intr-un viitor indepartat. Altfel cum am putea explica unele constructii, unele desene ce ne dau fiori pe sira spinarii si asa mai departe? Nu, nu suntem nici unici in univers, si nici cei mai inteligenti. Probabil, pentru civilizatii precum cele care foloseau Sala Proiectiilor din muntii Bucegi eram si inca suntem la stadiul de copii, care abia acum descoprea lumea. Chiar daca avem impresia ca detinem tehnologii avansate, inca ne aflam intr-un stadiu rudimentar si inca nu intelegem de ce suntem aici si de unde venim.

Pentru a descoperi teorii si fapte de fictiune, bazate insa pe anumite documente si descoperiri, putem citi cartile autorului amintit mai sus. Lectura placuta!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top