casti de copiat
Diverse

Cristalele si proprietatile acestora

Sunt fascinata de cristale si de pietrele semi/pretioase. Am deja o colectie impresionanta de bijuterii pietre semipretioase, care mai de care mai diverse si mai viu colorate. Nu stiu de unde am capatat aceasta pasiune pentru ele, cert este ca acum imi place tot ce tine de aceste mici comori ale naturii. Am inceput, de una singura, sa studiez cristaloterapia, ca sa inteleg mai bine proprietatile cristalelor si, pe zi ce trece, sunt din ce in ce mai fascinata de ele. Eu port mereu un pandantiv din argint, incrustat cu o piatra de acvamarin, deoarece este preferata mea. Dar ca sa intelegem ca aceste pietre nu sunt doar estetice, ci si curtive, trebuie sa avem in vedere cateva notiuni de baza despre acestea.


In primul rand, fiecare piatra este clasificata dupa criteriul chromatic al acesteia. Asadar, culoarea spune multe despre aceste pietre, de exemplu, ce proprietati vindecatoare are, de catre ce planeta este guvernata si cu ce zodie rezoneaza. Da, cristaloterapia are legatura directa cu astrologia, iar aceste doua pseudo-stiinte, puse impreuna, reusesc sa formeze un intreg. Toate aceste energii emanate de ele sunt, astfel, puse in legatura directa cu energiile Macrocosmosului – energii care ne ajuta sa ne echilibram psihic si energetic.
Ce este, de fapt, cristaloterapia? Cristaloterapia este un tip de terapie complementara, recunoscuta si aprobata de Ministerul Sanatatii Publice, iar dreptul de a practica aceasta terapie este recunoscut legal. Cristalele si pietrele semipretioase sunt folosite in terapiile complementare si nu inlocuiesc sub nici o forma un tratament alopat. Specialistul in cristaloterapie te va ajuta sa urmez o sedinta ce implica cristalele, totul avand ca scop inducerea starii de ‘’echilibru’’ spiritual si fizic. Si cum functioneaza? De exemplu, cristalele de cuart contin vibratii si energii proprii si au capacitatea de a receptiona, amplifica si retransmite altele, la randul ei. In momentul aplicarii pietrei in zona unui organ afectat, aceasta transmite vibratii care au rolul de a impulsiona organul sa functioneze corect.Atentie, cristalele, asa cum sunt incarcate si emana la randul lor energii pozite, acest lucru este valabil si cu energiile negative. Astfel, dupa ce am facut o sedinta de cristaloterapie, piatra trebuie ‘’purificata’’, pentru a elibera aceste energii, ca sa poata fi utilizata la o noua sedinta. Din acest punct de vedere, nu sunt recomandate autotratamentele. Folosite la afectiuni in stadii avansate, pietrele chiar se pot sparge! De aceea au nevoie de purificare prin spalare cu apa si sare, asezarea la lumina soarelui sau a lunii pline, timp e cateva ore bune.
Partea buna este ca poti sa te inconjori de energiile pietrelor semipretioase in orice moment al zilei. Este suficient sa purtati asupra voastra un pandantiv cu o piatra pretioasa sau sa purtati o bratara cu ele. Puteti sa alegeti orice cristal, important este sa simtiti ca rezonati cu acesta. Sau, daca va este mai la indemana, purtati o piatra cu voi, in geanta. Si chiar daca nu va dati seama, energiile ei va vor inconjura pe tot parcursul zilei, ca sa va simtiti mereu plini de energie si pozitivi.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top