Stiri

Cu si despre educatia celor mici

Cu si despre educatia celor miciCand vine vorba de juniori, toata lumea este ingrijoarata, nu mai este asa usor in ziua de astazi sa-i cresti, de facut sunt chiar usor si foarte placut dar cand vine vorba de avut grija de ei, de hranit si de educat, lucrurile stau cam greu. Ca orice parinte, oricat de iubitor ar fi sunt si momente in care iti vine sa-ti iei lumea in cap si sa fugi mancand pamantul. Oricat ar fugi, tot acasa la puiul lor se intorc. Atat femeile cat si barbatii, atunci cand se pregatesc de conceperea copiilor se gandesc cu rapiditate la toate etapele vietii lor dar si a celor care le duce numele mai departe si din acest motiv, educatia trebuie sa fie asa cum trebuie.

Cand copii cresc, trebuie avuta mare grija cu folosirea tehnologiei pentru ca aceasta poate ajuta in formarea lor dar in acelasi timp ii poate duce pe cai gresite. Orice copil din orice generatie de 30 de ani incoace au avut parte in viata lor de jocurile de pe calculator dar si de internet. Unii la varste mai fragede altii spre adolescenta, au folosit diverse programe de socializare si jocuri, la inceputuri a existat mIRC-ul, dupa care s-a ajuns la HI5, ca in prezent sa fie Facebook si Twitter.

copil-laptop-publimedia-shutterstock

La baza educatiei copiilor stau anumite caracteristici foarte importante, de exemplu nevoia de instruire aduce acestora scopuri diferite, dar in mare parte este vorba de achizitia de cunostinte, priceperi si diferenta dintre bine si rau. Rabdarea parintilor are limite totusi, uneori este nevoie de a repeta lucruri de minim cinci ori ca cel mic sa faca sau sa bage de seama atunci cand ii atragi atentia ca a gresit.

Ca un copil sa dobandeasca capacitatea de a fi cuminte si receptiv este nevoie ca parintele sa fie unul model, sa aiba un comportament exemplar si asta pentru ca primul model in viata al celor mici sunt parintii. Acestia trebuie sa inteleaga ca regulile sunt facute pentru a nu fi incalcate si pentru juniori este foarte greu sa inteleaga lucrurile astea, aceste reguli trebuiesc respectate atat de cei mici cat si de parinti.

De mici trebuie sa fie educati si formati cu diverse jocuri, acestia trebuie sa inteleaga ca nu este bine sa ranesti animalele si acest lucru se poate face foarte simplu prin diverse lucruri interactive, de exemplu daca li se dau jocuri cu ponei, in care acestia sunt ingrijiti si protejati, cei mici vor intelege faptul ca este bine sa ai grija de animale si sa le iubesti.

Unul din obiectele de la scoala pe care cei mici nu le vor indragi prea mult matematica, aici ca sa ii faci sa inteleaga scopul invatarii acesteia este unul dificil dar cu siguranta rezultatul va fi unul pe masura asteptarii unui parinte. Din acest motiv sunt diverse jocuri care vor reusi sa le capteze atentia.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top