Stiri

Cum a schimbat-o Christian Eriksen pe Manchester United. Cât de important este danezul pentru jocul diavolilor

Christian Eriksen a fost la un pas să moară în 2021. În timpul Euro 2020, danezul a suferit un stop cardiac și a căzut pe teren într-un meci jucat de Danemarca. Din fericire, el și-a revenit ulterior, iar medicii i-au permis să joace din nou fotbal. Totuși, el nu a mai avut voie să joace în Italia pentru că regulile interne de acolo nu îi permit, așa că Inter i-a permis să părăsească clubul liber de contract.

Eriksen a luat apoi decizia logică: revenirea în Premier League, campionatul în care a devenit unul dintre cei mai buni mijlocași din lume. Deși au fost multe zvonuri că va reveni la Tottenham, în cele din urmă Eriksen a ales Brentford pentru că acolo avea mult mai multe șanse să joace constant. Și fix asta a făcut. A jucat constant. Constant și bine și a salvat practic echipe dintr-o pasă foarte proastă în care intrase. Toată lumea a putut să vadă că Eriksen juca la fel de bine ca înainte. Cei care sunt interesați de pariurile pe Premier League știu că la scurt timp după încheierea sezonului, Manchester United devenise favorită pentru a-l transfera pe Eriksen și chiar asta s-a întâmplat, ulterior. 

Eriksen a sosit pe Old Trafford gratis, însă s-a dovedit a fi, până acum cel puțin, cel mai inspirat transfer făcut de Manchester United în această vară. 

Cum a schimbat-o Eriksen pe Manchester United? Ce a adus danezul la echipă?

  1. Continuitate în joc

Până ca Eriksen să ajungă la club, Manchester United nu avea niciun mijlocaș capabil să înainteze cu mingea la picior sau să o distribuie mai departe către jucătorii ofensivi, prin pase care să destabilizeze apărarea adversă. Eriksen este capabil de aceste lucruri și asta se vede. Creativitatea adusă de el este remarcabilă și a dus la înscrierea mai multor goluri. Eficiența sa și precizia paselor sunt două calitați pentru care se plătesc sume importante în lumea fotbalului, dar United l-a cumpărat pe danez pe gratis.

  1. A îmbunătățit jocul celorlalți

Scott McTominay trecea printr-o pasă proastă înainte ca Eriksen să vină la club. În parteneriatul cu Fred United nu avea niciun mijlocaș cu tehnica necesară să deschidă jocul. Acum, cu Eriksen la mijloc, McTominay se poate concentra pe rolul său mai degrabă defensiv, cel de distrugător, iar danezul este cel care aduce creativitatea în joc. Drept urmare, sosirea lui Eriksen a fost benefică și pentru cei din jurul său. 

  1. Încrederea sa în sine

Eriksen este un jucător care știe cât de talentat este și știe de ce este capabil. Tocmai de aceea, este foarte important ca el să arate asta pe teren și să încerce pasele dificile de care poate că alți fotbaliști ar fugi. Fix asta face, iar rezultatele se văd. Eriksen insuflă această încredere și colegilor și la finalul zilei se simte, atât în joc, cât și în rezultate.

Manchester United este un club mai bun de când Eriksen a sosit pe Old Trafford, fără îndoială.

sursa foto: unsplash.com

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top