Stiri

Cum achizitionezi pompe sumersibile in functie de buget?

Persoanele care locuiesc la casa si care vor sa se bucure de apa curata pentru uz casnic sau pentru gradina trebuie sa isi achizitioneze neaparat pompe submersibile. Rolul acestora este de a gasi apa in adancime si de a o aduce la suprafata.

In felul acesta, apa poate fi folosita in diverse scopuri de la hranirea animalelor si pana la udarea rasadurilor din gradina. Atat hidroforul, cat si aceste pompe au cam acelasi rol, insa modalitatea de operare este total diferita.

Marele avantaj al pompelor este acela ca se automorseaza ceea ce inseamna ca utilizatorii nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la ajutor profesionist pentru montare. Acestea se scufunda direct in put fara ca utilizatorii sa isi mai faca probleme legate de orice alt aspect.

Nici macar nu are nevoie de o ingrijire speciala asa cum se intampla in cazul unui hidrofor. Mai mult decat atat este si extraordinar de silentioasa ceea ce inseamna ca nu ii deranjeaza pe cei din jur in momentul in fare functioneaza.

Pretul de achzitie al unor pompe submersibile varianza in functie de caracteristicile lor. In general, cele mai ieftine consta in jur de 300-400 lei, in vreme ce produsele cele mai scumpe ajung chiar si la 1000 lei. Insa, cel mai bun model trebuie ales in functie de necesitatile si de preferintele fiecarui utilizator in parte.

Criteriile de selectriei ale unor pompe submersibile

  • Pompe pentru apa curata sau pentru apa murdara. In cazul celor din urma, producatorii au dotat motorul cu un sistem de protectie pentru a impiedica patrunderea impuritatilor si deteriorarea acestuia;
  • Debitul de refulare este o alta caracteristica esentiala, iar valorile acestuia sunt cuprinse intre 1000-2000 l/h in cazul locuintelor mai micute si peste 2000 l/h atunci cand exista gospodarii spatioase;
  • Materialele utilizate pentru realizarea pompei sunt la fel de importante asa ca producatorii au mizat pe otel pentru a oferi durabilitate produselor comercializate
  • Alimentarea se poate face atat prin combustibil, cat si prin alimentare electrica fapt pentru care fiecare utilizator trebuie sa aleaga varianta care i se potriveste cel mai bine.
  • Nici brandul nu trebuie nelijat, in special pentru oamenii care isi doresc sa se bucure de calitate si de performanta. Printre cei mai bine cotati producatori din domeniu se numara Dab, Drk sau Stern.

Cea mai buna pompa submersibila este considerat modelul Makita PF1010. Acesta ajuta la scoaterea din adancime a apei murdare. Modul este unul mobil asa ca poate fi transportat cu usurinta dintr-un loc in altul al gospodariei.

Poate fi utilizat chiar si pentru eliminarea apei din beci in cazul existentei precipitatilor crescute. Toamna, ploile sunt din ce in ce mai abundate motiv pentru care gospodarii au nevoie de un astfel de produs in locuinta pentru a le usura treburile. In cazul acesta, alimentarea se face la retea, insa pompa ofera o raza de actiune de cel putin 10 m ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top