Buna Ziua Iasi

Cum alegi ceasul potrivit?

Ceasurile nu sunt simple accesorii, deoarece pentru unii reprezinta o piesa importanta din garderoba lor, iar regula se aplica pentru femei si barbati. Nu este intotdeuana usor sa alegi ceasuri barbati si ceasuri dama, mai ales daca vrei sa faci un cadou cuiva drag.

Un ceas mecanic are o miscare alimentata de un arc principal – un fir de metal infasurat – care este infasurat manual. Odata ce acest arc principal este infasurat, acesta se desfasoara incet si uniform, determinand acului  al doilea sa se miste intr-o miscare lina si cuprinzatoare in jurul cadranului. Majoritatea arcurilor principale au o lungime de aproximativ 9-13 inci. Cu cat arcul principal este mai lung, cu atat rezerva de putere a ceasului mecanic este mai lunga si cu atat puteti va rezista mai bine. Nu toate miscarile mecanice sunt create egale. Atentia la detalii si maiestria care intra intr-un ceas ii va determina netezimea si acuratetea.

Pentru multi pasionati, ceasurile cu miscare mecanica reprezinta creme de la creme a ceasurilor datorita genealogiei lor traditionale si a muncii complexe si a ingineriei care trebuie sa intre in crearea lor. Pentru acesti entuziasti, detinerea unui ceas mecanic nu inseamna doar sa spui timpul, ci este un mod de a-si exprima aprecierea pentru istorie, rafinament si maiestrie. Deseori aceste ceasuri barbati sunt alegerea perfecta!

Ce beneficii au aceste ceasuri mecanice ?

Nu este nevoie de baterie. Deoarece un ceas mecanic este alimentat de un arc principal infasurat manual, nu va trebui sa mergeti niciodata la un ceasornicar pentru a inlocui o baterie.

Miscare lina a acelor. Pentru unii oameni, o miscare lina a acelor este mai placuta din punct de vedere estetic decat cea a ceasurilor cu cuart. Daca acest lucru este important pentru voi, alegeti un ceas mecanic.

Caracter. Ingineria si munca care intra intr-un ceas mecanic sunt uluitoare. In interiorul ceasului vostru de ceas sunt mici unelte si arcuri care functioneaza impreuna pentru a va oferi timpul. Sigur, nimeni nu o vede de obicei, dar asta face parte din farmec. Un ceasornicar a petrecut ore si ore perfectionand un mecanism ascuns ochilor. Daca apreciati maiestria, luati in considerare adaugarea unui ceas cu miscare mecanica la colectia voastra.

Tactil. Pentru unii, una dintre atractiile unui ceas mecanic este ca proprietarul trebuie sa-l manevreze manual pentru a-l mentine functional. Exista ceva despre ritualul intoarcerii ceasului la sfarsitul zilei, care te conecteaza mai mult cu timpul. Este un moment placut, adorat de toti cei ce iubesc traditia.

Desigur aceste reguli sunt valabile si pentru gama de ceasuri dama, atunci cand cumparam ceasuri de dama trebuie sa luam in considerare faptul ca acestea sunt lucrate mai fin si deseori sunt gravate cu pietre semipretioase, metale rare sau inscriptii. In orice caz, ceasul de mana ramane un accesoriu apreciat chiar si astazi in ciuda faptului ca totul este tehnologizat. Ceasul de mana ramane un simbol al elegantei si bunului gust!

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top