Buna Ziua Iasi

Cum alegi serviciul de gazduire website pentru un magazin online?

Daca urmeaza sa-ti deschizi curand un magazin online, probabil ai realizat deja faptul ca alegerea unui serviciu de gazduire website nu este deloc o sarcina usoara. O afacere de tip e-commerce prezinta nevoi specifice, astfel ca este important sa te asiguri ca resursele si beneficiile puse la dispozitie sunt suficiente pentru sustinerea unei cresteri sanatoase pe termen lung. Iata 3 factori de care sa tii cont inainte sa iei decizia finala!

  1. Platforma utilizata pentru magazin

Pe piata, exista o gama larga de software-uri CMS. Totusi, fiecare are alte cerinte. Prin urmare, trebuie sa te asiguri ca planul tau de gazduire website este compatibil cu platforma utilizata. Spre exemplu, OpenCart este cunoscut pentru faptul ca se instaleaza usor si dispune de nenumarate extensii si teme ce permit personalizarea. Specificatiile sale necesita insa un server optimizat, care sa functioneze pe SSD si sa fie mai puternic decat unul de gazduire partajata.

  1. Standardele de securitate

Chiar daca unele magazine online permit efectuarea platii la livrarea coletului, plata cu cardul este cel mai des utilizata. Prin urmare, asigura-te ca planul de gazduire website pune la dispozitie si un certifical SSL gratuit. Acesta cripteaza datele cu caracter personal si le ofera clientilor siguranta de care au nevoie pentru desfasurarea achizitiilor. In plus, Google ofera pozitii mai bune in ranking pentru conexiunile HTTPS.

O alta caracteristica importanta este cea de back-up automat. In mediul digital sunt lansate in mod constant atacuri cibernetice de la persoane rau intentionate si se poate ajunge rapid la modificarea continutului sau chiar la stergerea informatiilor. Intr-o astfel de situatie, este necesar un back-up cat mai recent. Cel automat este mai convenabil decat cel manual, deoarece se efectueaza zilnic si nu mai trebuie sa-i porti de grija. Procesul este realizat la nivel de server si nu vor mai exista erori, precum in cazul in care folosesti plugin-uri sau anumite extensii.

  1. Nivelul de control

Site-urile de comert electronic sunt diferite de paginile de prezentare si blogurile personale. O astfel de afacere necesita acces root complet si este mai greu de gestionat in perioada de scalare. Managementul serverului de gazduire website poate deveni insa mai simplu daca alegi o platforma cu interfata usor de utilizat. Spre exemplu, cPanel iti permite sa administrezi toate fisierele dupa bunul plac si sa faci modificarile dorite, fara sa detii aceleasi cunostinte precum un webmaster sau developer.

Ti se ofera posibilitatea de a rula protocoale de tip FTP si sa gestionezi baza de date, domeniul si adresele de email asociate. In acelasi timp, in tabloul de bord sunt disponibile rapoarte cu privire la resursele utilizate si la limitele disponibile.

Cum sa alegi planul de hosting ideal pentru un magazin online?

Desi poti deschide un magazin online folosind un plan de gazduire partajata, aceasta nu este intotdeauna o solutie optima. Pe langa faptul ca serverul nu este optimizat pentru nicio platforma, volumul de trafic incepe sa creasca in timp si acest lucru duce la scaderea vitezei de incarcare. Din fericire, exista si alte alternative. Alege un plan de gazduire website optimizat special pentru Magento, WordPress sau OpenCart. Aceste aplicatii de e-commerce sunt ideale pentru a-ti crea magazinul visat si pentru a-ti gestiona afacerea intr-un mod simplu.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top