Stiri

Cum arată modernizarea Hanului Trei Sarmale: investiția necesară se ridică la 4 mil. euro

Modernizarea Hanului Trei Sarmale și construirea unui hotel în imediata apropiere necesită o investiție de 4 milioane euro, conform unor documente consultate de APIX.ro, un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) fiind aprobat de către Consiliul Local în acest sens în august 2018.

Ulterior, Hanul Trei Sarmale, cu un teren aferent de 5.000 mp, a fost scos la vânzare pentru suma de 1,2 milioane euro, dar, din verificările făcute astăzi de către APIX.ro, proprietarul este în continuare Fio Grup Company – firmă care a cumpărat bunul în anul 2017. Anunțul de vânzare a apărut pe site-ul companiei Integra Business Consulting, firmă controlată de fostul deputat și ministru Relu Fenechiu. O dovadă în plus că hanul nu a fost vândut este că anunțul este încă activ. Oficial, acționarul firmei este soția lui Relu Fenechiu.

„Proiectul păstrează elementele arhitecturale tradiționale moldovenești, dar presupune o extindere semnificativă a hanului, triplându-se practic capacitatea acestuia. Suprafața construită desfășurată a hanului va fi de 3.842 mp. La mansarda hanului, în suprafață de 1031 mp sunt prevăzute 16 camere și 3 apartamente, amenajate în același stil tradițional românesc, dar la un confort de 4 stele. Extinderea hanului va însemna și un al doilea restaurant cu o intrare complet separată, menit să deservească clienții hotelului și pentru mese festive”, se arată în oferta de vânzare publicată de Integra Business.

 

 

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top