Stiri

Cum îţi protejezi casa când eşti în vacanţă

În fiecare an, autorităţile dau avertismente privind creşterea numărului de infracţiuni în timpul perioadelor de vacanţe, pentru că, din păcate, ceea ce ar trebui să fie câteva zile de relaxare se poate transforma într-un coşmar. Dacă nu vrei să treci prin astfel de experienţe neplăcute, iată câteva sfaturi de care să ţii seamă când pleci în concediu. 

Nu te lăuda prea tare

Pe reţelele de socializare nu te urmăresc doar prietenii. Din păcate, s-a constatat că odată cu creşterea în popularitate a reţelelor de socializare s-a mărit şi numărul de infractori care îşi planifică spargerile pe baza informaţiilor obţinute de pe aceste platforme. Oricât de mare este tentaţia de a-ţi pune pe reţele poze din vacanţă, încearcă să eviţi acest lucru pe cât posibil şi nu da niciodată foarte multe detalii cu privire la durata sejurului sau persoanele care te însoţesc. Nu se ştie niciodată cine te urmăreşte cu rele intenţii. 

O cameră de supraveghere 

O cameră de supraveghere te va face să te simţi mult mai liniştit atunci când pleci de acasă pentru mai mult timp. Preţurile sunt accesibile şi poţi opta pentru diferite modele de interior sau de exterior şi chiar pentru camere spion WiFi, care pot fi deosebit de utile, mai ales în condiţii deosebite în care ai lăsat cheile unor vecini ca să-ţi ude plantele sau să hrănească şi să scoată la plimbare animalul de companie. Uneori poţi avea surprize neplăcute şi din partea unor persoane în care ai încredere sau le cunoști de mult timp.

Sistem de alarmă

Din ce în ce mai mulţi români investesc în sisteme de alarmă, mai cu seamă cei care locuiesc la case. Un astfel de sistem te va ajuta să te simţi mai protejat nu doar când eşti în vacanţă, ci în fiecare zi. Important este să fii atent la orice ar putea activa din greşeală alarma. Dacă, de exemplu, ţi-ai instalat un kit automatizare porti batante, ai grijă să dezactivezi alarma, înainte de a acţiona telecomanda. În plus, aceste sisteme complete de automatizare asigură, de asemenea, securizarea şi blocarea în stare închisă a acestor porți.

Atenţie la detalii

În mod evident, înainte să pleci în concediu, verifică starea tuturor uşilor şi ferestrelor. Uneori o mică neatenţie are consecinţe serioase. Este important să te asiguri că toate geamurile şi uşile sau uşa de la intrare se închid cum trebuie. Pentru siguranța generală a casei, este bine să scoţi din priză toate electrocasnicele, cu excepţia frigiderului, dacă este nevoie, şi a detectoarelor de gaz sau fum. 

Pune într-un loc sigur obiectele de valoare

Nu este cazul să-ţi ascunzi televizorul smart sub pat, dar dacă ţii în casă bijuterii valoroase sau sume semnificative de bani, ar fi mai bine să le pui într-un loc sigur şi preferabil nu evident. Mulţi hoţi nu petrec prea mult timp într-o casă pe care o jefuiesc şi se mulţumesc, de obicei, să ia tot ce este la îndemână şi are o anumită valoare. Aşadar, orice obiect valoros ar trebui să fie pus într-un loc secret sau, dacă estimezi că este cazul, chiar dus la bancă sau la membri ai familiei de toată încrederea.

Tehnologii moderne 

Noile tehnologii ne permit să avem mai bine grijă de casa noastră. Dacă ţi se întâmplă să călătoreşti foarte des, în interes de serviciu sau personal, şi casa rămâne mult timp nesupravegheată, poţi opta, pe lângă un sistem de supraveghere video şi o alarmă, la un dispozitiv de iluminat smart. Cu ajutorul acestui sistem, poţi aprinde lumina în casa ta de pe telefonul conectat la internet, oriunde ai fi în lume. În felul acesta poţi descuraja eventualii infractori, creând iluzia că eşti acasă. 

Pentru a te bucura de concediu, fără niciun fel de griji privind siguranţa casei tale, este bine să fii atent la detalii şi să investeşti în sistemul potrivit care te face să te simţi în siguranţă. Cum spune înţelepciunea populară, paza bună trece primejdia rea.

Sursă foto: Pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top