Stiri

Cum poți alege cleștii de sertizare?

Cleștii de sertizare sunt componente de electronică care se pot folosi pentru mai multe lucruri sau în mai multe domenii. Prin eficiența sau polivalența lor, sunt dispozitive care au știut cum să convingă din ce în ce mai mulți profesioniști, mai ales atunci când vine vorba despre racordurile electrice.

Pentru profesioniști, dar și pentru particulari, cleștii de sertizare sunt dispozitive ce nu necesită o formare specială înainte de utilizarea acestora. Acest avantaj este adus mai ales de faptul că racordările se pot face la rece. Nu este nevoie deci de pregătiri specifice.

Care sunt criteriile de care să ții cont atunci când alegi clești de sertizare?

Tipul de clește. În funcție de lucrurile pe care le ai de făcut, nu vei avea nevoie de același tip de clește. Aici ne referim la cel clasic sau cel mai mic, în miniatură. Acolo unde nu ai mult spațiu disponibil, un clește mai mic sau în miniatură va fi cel mai potrivit. În rest, un model standard este perfect.

Materialele din care este făcut. Cu cât un clește de sertizare va fi mai stabil, cu atât va fi mai durabil. Calitatea materialelor folosite este extrem de importantă deoarece trebuie să reziste presiunii aplicate. Materialul trebuie să fie deci unul extrem de solid. Rezistența sa depinde tot de materialul folosit. Unele mărci garantează o calitate superioară grație folosirii unor materiale potrivite.

Trebuie să ții cont și de complexitatea proiectului. Cleștii pentru sertizare sunt construiți în mod diferit unii dintre ei, fiind concepuți pentru proiecte sau lucrări mai complexe. Dar, utilizarea lor necesită competențe tehnice și o anumită expertiză. În funcție de complexitatea lucrărilor pe care le ai de făcut, trebuie să te asiguri de faptul că alegi un clește de sertizare potrivit. Caracteristicile sale tehnice trebuie să fie adaptate utilizării de care ai nevoie.

Mânerele sale trebuie să fie ergonomice. Pentru că este vorba despre un dispozitiv care se folosește cu mâna, trebuie să te asiguri de faptul că alegi un clește de sertizare care să fie confortabil în utilizare. Greutatea este un alt aspect de care să ții cont pentru ca acesta să fie și ușor de cărat.

Capacitatea de sertizare. Trebuie deci să fii atent la capacitatea de sertizare, care arată secțiunile – în milimetri, maxime și minime de care se poate ocupa. Ține cont însă de faptul că în domeniul electric sau cel informatic, prizele ar trebui să fie izolate sau semi-izolate.

Pe lângă criteriile amintite mai sus, este foarte important să ții cont și de calitatea dispozitivelor pe care le alegi. Părerile altor utilizatori sunt alte criterii prețioase de care să ții cont.

Ai nevoie de un produs de marcă, astfel că în acest caz, tot părerile altor utilizatori sau profesioniși îți vor veni în ajutor.

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top