Blog

Cum protejezi planeta și faci bani din cărțile vechi?

Faci parte din categoria persoanelor care dețin mormane de cărți pe care nu le-au citit? Sau ai o listă cu cărțile pe care ai vrea să le cumperi, dar lipsa spațiului te restricționează? Atunci când vrei să ai grijă de planetă, vrei să duci o viață minimalistă și să protejezi resursele naturale, trebuie să știi că cititul poate avea o influență asupra acestor lucruri. Înseamnă aceste lucruri că trebuie să te oprești din citit? Nici vorbă! Sau că nu mai este necesar să cumperi cărți atunci când ai prea multe? Nicidecum!

Atunci când alegi să îți cumperi cărți de la un anticariat, nu doar că ajuți planeta, dar le poți achiziționa la prețuri avantajoase, astfel încât bugetul de care dispui să nu fie o problemă. În plus, un anticariat cumpără cărți, indiferent de motivul pentru care vrei să renunți la ele, astfel că pe lângă eliberarea spațiului din bibliotecă, vei primi și o sumă de bani cu care să îți cumperi alte cărți.

Vinde rapid cărțile la anticariat

Vânzarea cărților de care nu mai ai nevoie poate să fie o excelentă modalitate de a face bani și de a te debarasa în același timp de cărțile de care nu mai ai nevoie. Dacă te întrebi unde îmi vând cărțile, anticariatul este alegerea ideală pentru a-ți elibera biblioteca și a obține o evaluare corectă a volumelor care nu îți mai sunt utile. Apelarea la un anticariat este fără doar și poate cea mai simplă și cea mai rapidă modalitate de a vinde cărțile pe care nu le mai folosești.

Ce fel de cărți poți vinde unui anticariat?

Vânzarea online a obiectelor second-hand este foarte populară în zilele noastre. De la benzi desenate, romane, manga, cărți școlare, reviste sau chiar colecții întregi, vânzarea de cărți pe internet este acum o practică obișnuită. Așadar, din orice domeniu ar face parte cărțile pe care deja le-ai citit și nu îți mai sunt utile, un anticariat le va cumpăra. Reține că respectivele cărți trebuie să fie într-o stare bună pentru că acestea vor ajunge la alți cititori care doresc să se bucure de ele.

Ce trebuie să faci pentru a-ți vinde cărțile?  

În primul rând, trebuie să alegi din rafturile bibliotecii acele cărți de care nu mai ai nevoie. Acestea trebuie să fie într-o stare bună, fără pete, coperte deteriorate ori pagini lipsă. După ce te-ai decis asupra cărților la care vrei să renunți, contactează echipa anticariatului, care se va deplasa gratuit la domiciliul tău și îți va cumpăra respectivele cărți.

În același timp, trebuie să știi că vânzarea cărților tale la un anticariat vine cu un dublu beneficiu. În primul rând, cărțile pe care nu le mai folosești sau de care nu mai ai nevoie vor primi o a doua viață sau șansă, fiind un gest economic și ecologic în același timp.

Care sunt avantajele cărților deja folosite?

Cărți mai vechi, cărți de colecție, uneori foarte rare, pe care nu le mai poți găsi în librării, toate acestea fac parte din oferta anticariatului. În plus, foarte multe dintre cărțile mai vechi din anticariate au prețul cel mai avantajos.

Atunci când cumperi cărți second-hand îți arăți recunoștința pentru planetă. Cumpărând de la un anticariat cărți mai vechi, care au fost deja folosite, este fără doar și poate cel mai bun gest pentru mediul înconjurător. Din nefericire, chiar dacă impactul ecologic al unei cărți de hârtie pe parcursul ciclului său de viață este mai mic decât cel al unei cărți digitale, cernelurile folosite, hârtia și cleștele nu sunt întotdeauna ecologice.

Pe scurt, când alegi cărți second-hand de la un anticariat înseamnă că și tu contribui la  limitarea producției de cărți noi și participi la economia circulară. Un alt mare avantaj pe care îl oferă cărțile de anticariat este că deschid o cale de acces spre cultură unui număr foarte mare de persoane.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top