casti de copiat
Diverse

Cum puteti aduce o soprana de talie mondiala pe scenele din Romania

Nu-i asa ca de cate ori participati la concertul unui star international simtiti nevoia sa declarati public ca ati fost acolo? O soprana care face pielea de gaina pe sute de mii de ascultatori din lumea intrega va avea pretentiile ei legate de conditiile in care se va produce actul artistic apropiat de lumea ingerilor. Vocea aceea care pare coborata din cer pe pamant trebuie sa fie pusa in valoare de microfonul bun, de boxe, de incadrarea acestora perfecta in acustica salii.

Personalitatea artistului face diferenta, iar el va fi prezent numai in locul in care sonorizarea nu ii afecteaza calitatile vocale si scenice.
Cat de motivata mai este soprana sa dea tot ce este mai bun, sa interpreteze fara greseala cantecul, cand boxele si microfonul ii deformeaza vocea? Ma poate un tenor sa fie la inaltime, cand sculele de pe scena au fost incropite, imprumutate din magazine dubioase si amplasate complet eronat?

Una dintre conditiile principale pe care le pune un interpret de prestigiu este ca pe scena sa se afla echipamente audio profesionale altfel este compromisa munca de o viata. Un muzician adevarat nu are copilarie, fiindca in loc sa se joace repeta si invata partituri, tehnici de interpretare, face exercitii de respiratie si ia lectii de miscare scenica. Nici in adolescenta sau tinerete situatia nu se schimba. In timp ce altii merg in discoteca sau in tabara, viitorul solist ia lectii de muzica.

Cum ar fi ca toata acesta munca sa fie compromisa de o sonorizare aleasa si montata neprofesionist? Chiar si in clubul tau micut, respecta prin sonorizarea pusa la punct si pe cei care canta si pe cei care asculta, dar si oamenii care locuiesc in apropierea localului.
Este posibil ca in timp ce la tine petrecerile se tin lant, fiindca din ele scoti banii, in vecinatate sa se afle un mort depus la capela, un bolnav sau un copil sa aiba nevoie de somn sau un om sa fie nevoit sa invete pentru un examen important din viata sa.

Ia aminte la toate aceste detalii, fiindca nu existi numai tu si familie ta pe lumea asta! Gandeste-te serios la urmatoarele aspecte:

-nu compromite cariera nimanui prin nepasare! Nu pune cantaretii in fata faptului implinit, obligandu-i sa cante in situatii improvizate, fiindca nici tine nu ti-ar placea sa iti explodeze clubul.

-fa in asa fel ca muzica sa fie auzita numai de catre cei care au venit la club pentru asta! Sunt si oameni foarte suparati pe lumea asta care nu au chef de distractie! Lasa copiii care locuiesc langa local sa doarma linistiti, nu ii trezi din somn cu muzica fiindca nu este deloc drept!

-nu face nimic de capul tau, fiindca specialisti mai buni in sonorizare cum sunt cei de la firma prezentata mai sus nu mai gasesti! Gasiti solutia impreuna si nu uita ca ai libertatea sa cumperi sau sa inchiriezi cele mai bune microfoane, boxe, stative sau lumini.

Dupa ce sonorizarea este perfecta, ai curaj si invita pe scena clubului tau cele mai bune voci din tara si din lume!

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top