Stiri

Cum sa alegi cele mai bune scaune pentru livingul sau bucataria ta?

Multi oameni nu realizeaza ca bucataria sau livingul viitoarei lor locuinte va deveni cel mai important spatiu al casei. Insa alegerea de elemente de mobilier perfecte care sa fie in ton cu designul interior al casei si in acelasi timp cu preferintele tale personale poate fi o munca dificila. Insa pentru acest motiv ai aterizat pe pagina potrivita pentru a gasi cele mai bune sfaturi in alegerea de scaune pentru livingul tau!

In primul rand, poate consider ca trebuie neaparat sa cumperi la set masa din living sau bucatarie, impreuna cu scaunele. Insa daca gasesti masa viselor tale, nu trebuie sa renunti la ea doar pentru ca nu are scaune incluse.

  1. Fa masuratorile

Trebuie sa stii exact cat spatiu poti aloca din camera respectiva pentru masa si pentru scaune. Nu vrei sa te trezesti cu o masa din cauza careia nu mai poti ajunge la frigider sau la dulap. De asemenea, vrei sa pastrezi pe cat posibil proportiile in balanta. De exemplu, in functie de ce inaltime are masa, vei alege ce inaltime vor avea scaunele aferente. Altfel, poate nu vei putea sta comod la masa deoarece te vei lovi mereu cu genunchii de partea din lemn de sub masa. Nu poti neglija nici distanta care va fi intre scaune. Nu vrei sa inghesui la masa prea multe scaune ca pe urma invitatii tai sa nu poata lua cina comod.

Conteaza foarte mult inaltimea scaunelor. Astfel, cea mai buna si clasica modalitate pe care trebuie sa o aplici inainte de a cumpara efectiv setul complet de living este sa testezi. Aseaza-te chiar tu la masa aleasa, la scaunele pe care le doresti si vezi daca sunt destul de potrivite. Inainte de a porni la orice fel de cumparaturi legate de mobilier, asigura-te ca ai mereu un metru la tine, chiar daca in magazin ti se vor spune dimensiunile exacte.

Dimensiunea bratelor si a spatarului – nu trebuie sa faci masuratori doar la partea de inaltime si lungime a mesei. Trebuie sa verifici de asemenea care este inaltimea spatarelor scaunelor alese. In cazul in care ai destul spatiu in living sau in bucatarie, poti opta lejer pentru scaune cu maner, care sunt cea mai ocmoda optiune de pe piata. Trebuie sa fii atent insa ca in momentul in care scaunele sunt puse la loc, acestea nu se lovesc cu manerul de masa, sau manerul nu atinge partea de lemn de sub masa. Altfel, materialul scaunelor tale se va deteriora destul de rapid. Cand vine vorba de spatar, orice scaune ai alege, spatarul acestora trebuie sa fie mai inalt decat inaltimea mesei. Cu cat e mai inalt spatarul, cu atat mai bine, insa nu poti risca ca acesta sa fie mai jos decat e indicat.

  1. Stilul

Nu in ultimul rand conteaza ce stil vrei sa adopti. Insa aici este vorba strict de preferintele tale personale. Nu exista vreun raspuns universal corect. Trebuie insa ca masa si scaunele alese sa fie in tonalitate cu restul designului din camera. Trebuie ca toate elementele de mobilier sa aiba macar un punct comun, fie ca e vorba de paleta de culori aleasa, de stilul ales sau nivelul de formalitate.

Pe scurt, sunt multe aspecte de luat in considerare cand vine vorba de alegerea de scaune. Insa cel mai important este sa pui calitatea pe primul plan. Din acest motiv, poti apela cu incredere la cei de la Elvila.ro, nu doar pentru mobilierul din living ci pentru intregul tau camin!

Elivla.ro te asteapta aici  cu un univers de mobila la picioarele tale: exploreaza oferta Elvila.ro si alege cele mai potrivite piese de mobila pentru locuinta ta.

Date contact

Telefon: 0372 131 820

E-mail: contact@elvila.ro

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top