Diverse

Cum să construiești o casă fără investiții mari

Odată cu creșterea costurilor de construcție, găsirea modului cel mai puțin costisitor de a construi o casă a devenit o adevărată provocare. Dacă te-ai gând că o casă ieftină vine la pachet cu a face compromisuri la calitate, permite-te să demontăm acest mit în acest articol despre cum să construiești o casă fără investiții mari.

Prețul unei case nu este singurul indicator al calității. Cu o strategie bine pusă la punct, construcția casei pe care ți-o dorești, la un preț accesibil, este posibilă. Ai nevoie de o planificare atentă, alegerea materialelor inovatoare care vin cu avantaje multiple și bineînțeles de o echipă de constructori calificați pe care să te poți baza.

Cum construiești o casă accesibilă ca preț

Cu o planificare atentă a bugetului, alegerea inteligentă a materialelor de construcții și o abordare realistă a limitelor financiare poți construi casa mult dorită. Descoperă etapele de construcție a unei case ieftine, dar totodată de calitate, pe care trebuie să le iei în considerare:

  • Stabilirea unui buget realist
  • Alegerea materialelor potrivite
  • Proiectarea unei case economice
  • Colaborarea cu profesioniști calificați, de încredere

 Ai nevoie de o echipă de profesioniști, de pe Building Companion care să știe să îți recomande cele mai bune soluții.

➢ Stabilirea unui buget realist

Construirea casei de vis este o călătorie interesantă, dar necesită și o planificare financiară atentă. Un buget pentru construcția casei bine pregătit este esențial pentru a te asigura că proiectul se află și rămâne pe drumul cel bun și în limita posibilităților tale financiare.

Planificarea unui buget și stabilirea unor limite financiare clare sunt foarte importante în construcția unei case. Așadar, e bine să știi că într-adevăr costurile pot varia în funcție de mai mulți factori.

Pentru ca bugetul să fie unul cât mai aproape de realitate, planificarea atentă este importantă, precum și să cunoști următoarele aspecte legate de costuri:

  • Autorizații de construire. Înainte de începerea construcției, este important să te asiguri că deții toate documentele necesare și că ai obținut permisele și autorizațiile corespunzătoare.
  • Proiectarea casei: Contractarea unui arhitect care să-ți conceapă planul și designul casei este un aspect foarte important, pentru că va ține cont atât de preferințele tale cât și de bugetul pe care îl ai.
  • Materiale de construcție: Alegerea materialelor potrivite poate influența semnificativ costurile de construcție. Există opțiuni mai economice și durabile care pot fi luate în considerare pentru a reduce cheltuielile.
  • Forță de muncă: Problema meșterilor care încep lucrări și nu mai finalizează proiectul sau lucrează slab calitativ  este bine cunoscută în România. Alegerea unei echipe de profesioniști în construcțiite scutește de efort, timp pierdut și implicit de bani. Asigură-te că alegi specialiști calificați care te ajută să faci o estimare corectă a costurilor aferente lucrărilor.
  • Instalații și echipamente:Pentru construcția unei case fără investiții mari, un aspect important îl reprezintă costurile asociate instalării sistemelor de electricitate, încălzire și ventilație.

Cunoașterea acestor aspecte te va ajuta să estimezi mai precis costurile construcției și desigur să planifici bugetul în consecință.

➢ Alegerea materialelor potrivite

Materialele și finisajele tipice pentru construcția caselor sunt în general costisitoare. Însă, există și soluții potrivite și unui buget mai mic. Prin urmare, atunci când cauți soluții de a reduce costurile construcției casei, păstrând în același timp aspectul, calitatea și durabilitatea, e bine să știi că există materiale potrivite pentru orice proiect.

În plus, există metode de construcție care economisesc materiale și minimizează risipa, contribuind la obținerea unei case ieftine și ecologice. Pentru a construi o casă ieftină, este important să identifici materiale de construcții economice care să se potrivească bugetului tău, dar care să ofere totodată durabilitate și rezistență pe termen lung.

O soluție eficientă pe termen lung sunt blocurile de zidarie YTONG Clima+  ale căror avantaje asigură economii importante pentru întreaga durată de utilizare a casei. Sistemele de pereți exteriori monostrat realizați cu blocurile de zidărie YTONG au o eficiență termică ridicată, care oferă o izolare termică optimă locuinței, fără a mai fi necesară aplicarea pe fațada clădirii a unui sistem termoizolator suplimentar. Astfel, datorită faptului că nu mai este nevoie de un sistem termoizolator suplimentar pe fațadă asigură economii și în etapa de realizare a construcției, de costuri, de material, de manoperă și de timp petrecut în șantier.

Soluțiile de zidărie YTONG au fost utilizate pentru realizarea pereților primei case pasive certificate din România. Cu astfel de materiale poți obține încadrarea locuinței în cea mai înaltă clasă energetică, clasa A, deci poți beneficia pe termen lung de costuri mici la întreținere ceea ce înseamnă facturi reduse la energie.

➢ Proiectarea unei case economice

O strategie eficientă în construcția casei fără investiții mari este optimizarea spațiului. Prin utilizarea eficientă a fiecărui metru pătrat, poți evita cheltuielile suplimentare pentru materiale și lucrări de construcție care nu sunt necesare. Planificând cu grijă fiecare cameră și utilizând soluții de stocare inteligente pentru a maximiza spațiul disponibil, se va reduce cantitatea de materiale de construcție folosite.

Este important să urmezi principii de bază în designul economic al unei case pentru a reduce costurile de construcție și de întreținere, fără a compromite aspectul estetic al locuinței. Acest lucru este relativ ușor de făcut, dacă alegi un proiect pentru o casă economică, foarte apreciată în societatea modernă de azi:

  • O structură optimizată pornește în primul rând de la construcția pe verticală a structurii. O casă cu etaj este mai eficientă din punct de vedere a folosirii materialelor de construcții.
  • Această construcție are o amprentă la sol mai mică, ceea ce înseamnă o fundație mai redusă și, de asemenea, mai puțină structură și mai puțin material pentru acoperiș.
  • Se reduc acele suprafețe care nu sunt importante pentru locuire, cum ar fi balcoanele, holurile și zonele de circulație din casă.

Dar, la un proiect de casă mică, trebuie urmărit ca spațiul să nu pară mic și înghesuit. Mai ales la parter, pentru zona de zi, spațiul trebuie să fie cât mai deschis, de aceea varianta open space este cea preferată.

➢ Colaborarea cu profesioniști calificați, de încredere

Legătura dintre construirea unei case fără investiții mari și colaborarea cu o echipă de profesioniști este foarte strânsă, deoarece munca bine executată poate contribui la reducerea costurilor pentru materiale.

Constructorii cu experiență știu exact care este necesarul de materiale, știu să lucreze eficient, fără să facă erori sau risipă, înțeleg și pot realiza proiectul în conformitate cu bugetul și specificațiile oferite și lucrează mai repede și mai eficient. Așadar, atunci când cauți constructori adecvați pentru un proiect de casă ieftină, asigură-te că îi alegi din surse de încredere pentru a discuta în detaliu planurile și cerințele proiectului.

Alegerea unor profesioniști în construcții îți oferă încrederea că rezultatul va fi conform cu proiectul stabilit. Intră pe Building Companion ca să alegi echipa ta de încredere!

În concluzie, o casă ieftină trebuie să fie o casă funcțională și bine construită. De aceea, alegerea unei firme de construcții bine pregătită, care să nu mărească costurile prin greșeli ce necesită reparații, este deosebit de importantă.

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top