Diverse

Cum sa decorezi un barber shop modern

Probabil ca nu toti stim ce este acela un barber shop. Acest lucru se poate datora faptului ca termenul este unul relativ nou (desi meseria de barbier este veche de cand lumea). Dar nu este nici o problema, pentru ca randurile ce urmeaza exact acest lucru urmeaza sa desluseasca: ce este un barber shop si cum sa decorezi unul in stil modern.

Ce este un barber shop?

Specialistii de la Echipamente Saloane ne vor raspunde la aceasta intrebare si ne pun la dispozitie mobila pentru barber shop de cea mai buna performanta. Ca o definitie mai usor de inteles, un barber shop este varianta masculina a saloanelor de coafura pentru femei. In vremurile de odinioara, frizeriile erau adevarate centre de presa, locul in care se intalnea lumea buna si mai statea la o sueta. Astazi, un barber shop este o comunitate de mici dimensiuni, un cadru intim si primitor, iar stilistul este psiholog, confident si uneori chiar prieten (depinde doar de voi ce statut doriti sa ii oferiti pana la urma).

In cazul in care nu stiati, in prezent sunt cel putin 20 de nume cunoscute de barber shop in Bucuresti. Fiecare incearca, la randul sau, sa vina cu un concept care sa le permita sa se diferentieze de celelalte. Rebrenduirea frizeriilor a dus catre nasterea fenomenului de “barber shop” si s-a extins rapid si in restul tarii noastre, in orase precum Iasi, Timisoara, Arad, Cluj sau Brasov. La nivel national lucrurile sunt inca la inceput, in timp ce in capitala cele consacrate incep deja sa-si creeze o comunitate si sa se autodepaseasca in ceea ce priveste creativitatea promovarii. Zona de Centru-Nord a capitalei concentreaza cele mai multe locatii de acest gen.

Cum sa decorezi un barber shop modern

Echipamente Saloane vine in ajutorul vostru! Sunt specializati in importul si comercializarea de aparatura cosmetica, scaune de coafor, scaune barber shop si de frizerie, posturi de lucru frizerie / coafor unitati de spalat, fotolii de pedichiura simple / spa, consumabile, aparatura profesionala si spa, de la cei mai mari producatori in domeniu. Echipa acestora, cu o experienta de 15 ani in industria beauty din Romania, va sta la dispozitie pentru a va crea un concept unic de design & mobilier pentru salonul vostru.

Cine erau barbierii in perioada paleolitica timpurie?

Chiar daca meseria de barbier pare relativ noua, trebuie sa stiti ca aceasta este mult mai veche decat v-ati imaginat. Cam de pe vremea paleolitica chiar. In culturile paleolitice timpurii, se credea ca parul era reprezentarea fizica a gandurilor oamenilor. Taierea parului a fost  vazuta ca o modalitate de a scapa de rau, astfel incat sarcina aceasta era incredintata celui mai intelept membru al societatii, adica preotului comunitatii.

De-a lungul istoriei, meseria de barbier s-a facut remarcata in Grecia Antica, in Imperiul Roman si asa mai departe. In Evul Mediu a cunoscut o pauza relativ semnificativa, ca mai apoi sa renasca din propria cenusa, precum pasarea Phoenix, in perioada anilor 1745 – 1800.

Merita sau nu sa deschizi un barber shop in zilele noastre

Raspunsul la aceasta intrebare este unul scurt si la obiect: da! Pentru ca in zilele noastre, chiar si barbatii pun mai mare accentul pe aspectul fizic, iar ingrijirea personala reprezinta o prioritate pentru majoritatea. Si pentru ca se incadreaza in domeniul beauty, poate veti intelege mai bine faptul ca vorbim despre un domeniu nemuritor. Mai mult decat atat, chiar si in perioade de criza, este un domeniu foarte profitabil. Plus ca, daca veti face acest lucru din pura pasiune, nici macare nu veti simti ca munciti, ba din contra: va veti simti ca si cum practicati un hobby care va relaxeaza si va destinde, in acelasi timp.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top