Stiri

Cum să devii un coleg mai bun și să-ți ambiționezi echipa

Munca în echipă este un factor esențial pentru activitatea și succesul unei companii, iar felul în care colaborezi cu colegii tăi influențează direct productivitatea echipei. Colegii trebuie să se încurajeze și ambiționeze între ei, fără a aștepta îndrumările managerului, deoarece o viziune comună poate fi construită doar printr-o esență puternică. Acest lucru înseamnă că solidaritatea și cooperarea trebuie să devină punctele forte ale oricărei echipe din companie. Iată cum consolidezi aceste relații și cum devii un coleg mai bun:

Prioritizează munca de echipă, dar și relaxarea

Munca de echipă bine gestionată implică asumarea unei responsabilități mai mari, din dorința de a acționa independent și de a face treabă cât mai bună, chiar și atunci când managementul nu oferă anumite indicații. Dacă vrei să fii un coleg cât mai bun și să-i inspiri pe cei cu care lucrezi, trebuie să setezi o limită cât mai clară între muncă și relaxare și să le reamintești de ceea ce contează. Pauza din timpul programului este un aspect de care mulți angajați dedicați uită, atunci când se implică atent în taskurile zilei. Indiferent de moment, încearcă să le atragi atenția colegilor asupra pauzelor de relaxare și reîncărcare a bateriilor. Acestea ajută la protejarea sănătății și la productivitate, deoarece oferă o oportunitate perfectă de respiro și deconectare.

Comunică direct și clar

Dacă pandemia te-a ținut departe de birou și ai muncit de acasă, ai putut să observi că există suficiente canale de comunicare, pentru a susține discuțiile importante din cadrul echipei. Însă, comunicarea directă, în persoană este mereu cel mai eficient canal de transmitere a mesajelor. Comunicarea asertiva este recomandată pentru o relație cât mai sănătoasă și puternică în echipă. În special dacă există conflicte pe care vrei să le aplanezi sau să le rezolvi, comunicarea directă este cea mai simplă metodă de a clarifica situația. Evită să te adresezi managementului și să ai discuții deschise cu colegii tăi în astfel de situații. De asemenea, comunicarea asertivă are rolul de a dezvolta relații armonioase la locul de muncă, deoarece promovează o atitudine productivă, bazată pe feedback pozitiv și obiectiv.

Sărbătorește succesul echipei

Succesul rezultat în urma muncii depuse de întreaga echipă trebuie recunoscut și sărbătorit, în special de cei care au contribuit la acesta. Poți deveni un coleg care inspiră și îi încurajează pe ceilalți, cu ajutorul unei atitudini pozitive în fiecare zi la locul de muncă. Poți propune și crearea unor jocuri sau concursuri, care implică răscumpărarea celui mai bun angajat din fiecare echipă, în fiecare lună. Nu este necesar ca această inițiativă să devină o întrecere, ci o oportunitate de afirmare în colectivul de la locul de muncă. Fiecare angajat are nevoie de sesiuni de feedback și de motivare, în toate activitățile din cadrul companiei.

 

Un coleg bun știe să coordoneze echipa, să răspundă nevoilor acesteia și să comunice clar obiectivele pe care și le propune. Ajută la consolidarea relației cu colegii tăi și vei reuși să te bucuri de cele mai bune rezultate.

 

Sursa foto: pexels.com

Facebook Comments Box

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top