Diverse

Cum sa scapi de igrasie? Hidroizolatie subsol – solutie eficienta pentru problema ce ne da mari batai de cap

Nimic nu este mai simplu si totusi parca atat de complicat precum eliminarea definitiva a igrasiei de la subsol. Igrasia subsolurilor se poate trata fie prin reparatii, renovari si alte solutii menite sa atenueze efectele negative ale acesteia, fie se poate preveni inca de la inceput printr-o hidroizolatie subsol potrivita pentru locuinta ta.

Nu-ti face griji! In orice tip de lucrare pe care o ai de facut, ai alaturi specialisti care vor sti exact ce trebuie sa faca.

Cauzele igrasiei de la subsol
Care sunt cauzele igrasiei si care sunt solutiile concrete pe care le poti pune in aplicare? Cine se ocupa de astfel de lucrari si cum alegi meseriasii potriviti? Ai multe intrebari inainte de a trece la treaba. In acest articol vei gasi si primele raspunsuri.

Cauzele igrasiei subsolurilor:
 Socul termic la trecerea dintre antotimpuri;
 Fundatii neizolate;
 Acoperisuri deteriorate;
 Evaporarea apei si umezeala;
 Aerul inchis;
 Iluminare slaba.

Solutii eficiente pentru igrasia subsolurilor
Exista doua tipuri de solutii la care poti apela intr-o astfel de situatie. Este vorba despre doua abordari diferite, care, in functie de caz, pot fi combinate.

1. Reparatii si renovari
Una dintre variante implica interventiile post-igrasie, ceea ce s-ar traduce prin masuri de reparatii ori renovari ale spatiului. Aceasta solutie poate fi pusa in practica ca masura temporara de cele mai multe ori, deoarece trateaza mai cu seama efectele si nu neaparat cauzele.

2. Hidroizolatie subsol
Cea de-a doua optiune presupune planificarea si pregatirea spatiului inca de la inceput, astfel incat sa reziste in fata situatiilor viitoare, pe termen lung. Este vorba despre o hidroizolare eficienta a subsolului.

In acest articol vom trata in detaliu solutia a doua, ceea ce prespunupe planificare, pregatire si precautie. Cei trei P care te ajuta in orice situatie.

De ce să investesti intr-o hidroizolatie de subsol?
Poate ca raspunsul pare evident, dar uneori este nevoie sa spunem lucrurilor pe nume. Odata ce planifici si pregatesti orice spatiu pentru rezistenta in timp, vei realiza si etapa de precautie pentru a evita costurile unor interventii ulterioare. Investitia initiala intr-o lucrare de izolatie a subsolului de calitate va fi exact asa cum ii spune si numele – o investitie. Mai mult, pe termen lung iti va economisi din resurse – atat financiare, cat si de timp.

Ce inseamna hidroizolarea subsolului?
Investitia nu va viza doar materialele utilizate, ci si calitatea lucrarii. Mesterii care se vor ocupa de proiectul tau trebuie sa cunoasca pe deplin caracteristicile materialelor existente, cum sa le aleaga pe cele mai potrivite pentru nevoile tale si cum sa le puna in folosul locuintei sau oricarui alt tip de spatiu pe care vrei sa il izolezi.

Orice proiect de hidroizolatie subsol va incepe cu igienizarea si curatarea incaperii, prin asta asigurandu-se eliminarea tuturor impuritatilor. Totodata, dacă spatiul sufera deja de anumite probleme, se poate aplica un tratament special inainte de inceperea lucrarilor.

In urmatoarele etape se trece la nivelarea tuturor peretilor si la aplicarea materialelor pentru hidroizolare. Realizarea acestora in mod corespunzator va contribui la viata lunga si sanatoasa a spatiului, inca un motiv in plus pentru care o astfel de lucrare trebuie tratata cu atentia cuvenita.

Cum alegi corect mesterii cu care sa lucrezi?
Pentru a alege persoanele potrivite cu care sa lucrezi, in primul rand trebuie sa verifici experienta de lucru a acestora. Cu cat aceasta este mai vasta si mai detaliata, cu atat este mai bine pentru lucrarea ta. Pe site-ul hidroizolații-terase.ro gasesti studii de caz ale proiectelor trecute realizate de echipa de profesionisti. Este bine sa stii si faptul ca fiecare profesionist este specializat pe un domeniu specific, astfel ca nu vei lucra la intamplare ci cu o grija sporita. Fiecare persoana din echipa va intelege exact ce presupune proiectul tau si va putea sa te indrume inspre solutiile optime. Pentru suplimentare acceseaza cu incredere aici.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top