Diverse

Cum sa scapi de problema aparitiei ridurilor

Frumusetea reprezinta un ideal in zilele noastre, pentru multa lume (femei si barbati deopotriva). In ziua de azi, este mai usor ca niciodata sa obtinem imaginea mult dorita, caci si metodele de infrumusetare sunt din ce in ce mai diverse, la care se alatura si evolutia tehnologica, cea care cantareste cel mai mult in toata aceasta ecuatie. Este adevarat faptul ca frumusetea este o chestiune de gust si strict subiectiva, dar cercetatorii in domeniu considera ca pot stabili fara dubii cum trebuie sa arate chipul de femeie ideala, rezultat la care se poate ajunge cu ajutorul chirurgiei estetice. Chirurgia estetica nu mai este de mult un subiect tabu, tot mai multi oameni apeland la aceasta ramura a medicinei, din diverse motive care tin de aspectul fizic.

Este drept ca femeile apeleaza mult mai des la chirurgia estetica, iar acestea solicita cel mai des un tratament riduri, care sa tina ridurile fine / de expresie la distanta, pentru cat mai mult timp. Ridurile de expresie sunt inevitabile, dar de la acestea se ajunge treptat la riduri fine, care reprezinta primul semn al inaintarii in varsta. In timp ce unele femei isi perfectioneaza calitatile fizice prin interventii chirurgicale si tratamente cosmetice complicate, altele isi ingrijesc aspectul fizic si cu ajutorul unei rutine de ingrijire foarte viguroasa (si doar foarte putine sunt posesoarele unor gene bune, cu ajutorul carora ridurile apar greu / tarziu).
Ridurile sunt de trei feluri, si anume:

– Riduri dinamice (sau de expresie): acestea sunt rezultatul contractiilor muschilor faciali, atunci cand vrem sau transmitem involuntar emotii precum bucurie sau manie;
– Riduri gravitationale: sunt ridurile sub forma de falduri. Aparitia lor este determinata de alunecarea structurilor faciale odata cu inaintarea in varsta;
– Riduri statice: acestea reprezinta o consecinta a pierderii elasticitatii pielii. Se formeaza din cauza expunerii prelungite la soare, fumatului si alimentatiei sarace in vitamine si minerale. Evident, mostenirea genetica are un cuvant greu de spus in dezvoltarea ridurilor statice.

Inainte de a apela la o metoda de inlaturare a ridurilor, trebuie sa cunoasteti tipul acestora. Odata ce ati identificat tipul de riduri cu care va confruntati, o sa va fie mult mai usor sa alegeti un tratament potrivit. Ridurile, desi sunt o urmare naturala si fireasca a imbatranirii, sunt mult mai proeminente pe pielea expusa la soare, asa cum ar fi fata, gatul, mainile si antebratele. Protejarea pielii expuse la soare, cu o crema cu factor SPF (factor de protectie solara) ridicat, va contribui la incetinirea procesului de imbatranire, datorat de expunerea la razele ultraviolet (UVA, UVB). Pentru cele foarte profunde, chirurgia estetica este singura solutie cu efecte vizibile, inca de la prima interventie.
Pentru un diagnostic complet si corect, este recomandat sa cereti sfatul unui medic chirurg, deoarece doar acesta este in masura sa va spuna exact ce tratament / interventii vi se potrivesc. In ce consta, totusi, chirurgia faciala?

Chirurgia faciala presupune orice interventie, mai mica sau mai radicala, ce are ca scop corectarea anumitor trasaturi pentru a reda armonia fetei. Aceasta include: liftinguri faciale pentru eliminarea ridurilor si a excesului de piele, rinoplastia pentru corectarea formei nasului, liftingul de sprancene pentru accentuarea expresivitatii, otoplastie pentru armonizarea formei urechilor sau blefaroplastia pentru obtinerea unui aspect intinerit al pleoapelor. Cand stii ca ai nevoie de un tratament riduri? Tot chirurgul estetician este cel mai in masura sa iti spuna acest lucru, dar unul dintre primele semnele care ne arata ca varsta ne ajunge din urma, este reprezentat, bineinteles, de riduri (iar cele mai vizibile sunt intotdeauna cele din zona fetei).
O vorba spune ca frumusetea se ingrijeste – si este foarte corect spus acest lucru.

Pe principiul, mai bine sa previi decat sa tratezi, inainte de a apela la un tratament de riduri (ca si o ultima instanta), putem apela la trucuri simple si la indemana care sa incetineasca aparitia acestora: o alimentatie echilibrata si sanatoasa, practicarea regulata a sportului, o rutina de ingrijire riguroasa / viguroasa pe care sa o respectam cu strictete si folosirea unor cosmetice de calitate. In prezent, problema aparitiei ridurilor nu mai este atat de mare, deoarece solutiile sunt mult mai sigure, mai eficiente si cu rezultate vizibile, inca din prima. Frumusetea se ingrijeste, deoarece doar asa poate sa sfideze timpul.

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top