Fie că vrei să pleci în călătorii pe stilul „backpacker”, doar cu un ghiozdan plin cu lucrurile de care ai nevoie timp de o săptămână, ori dacă preferi să ai o vizită în care să nu ai un bagaj limitat, mereu există o dilemă: cum să te echipezi pentru această călătorie astfel încât să nu te încarci prea mult și să poți căra și gestiona cu ușurință bagajul. Acest articol are scopul de a descrie câteva dintre soluțiile pentru această dilemă care îi urmărește pe toți avizii de călătorii și vizite în locuri dragi sau pe care nu le-au mai văzut până acum.
Cum să îți faci un bagaj pe care să îl gestionezi cu ușurință
O întrebare care să te ghideze în pregătirea bagajului pentru călătorie este: „voi folosi haina / obiectul mai mult de o singură dată?”; această întrebare are rolul de a tria produsele pe care tinzi să le iei doar din motive estetice sau de atașament, față de obiectele și hainele de care vei avea cu adevărat nevoie sau care îți vin atât de bine încât le vei purta de mai multe ori.
Un principiu care te mai poate ajuta e cel al minimalismului: obiecte compacte care să îndeplinească mai multe funcții. Spre exemplu, în loc să iei două șepci și o pălărie, poți lua acea șapcă care îți lasă scalpul să respire și în același timp poate fi asortată cu mai multe ținute. În același sens, în loc de căștile mai mari, cu fir, pe care le iei pentru a asculta muzică atunci când vrei să faci o pauză, poți alege căști wireless care ocupă mai puțin spațiu și îți cresc mobilitatea. Dacă te interesează astfel de căști, găsești aici modelul care ți se potrivește cel mai bine.
Un ultim sfat în ceea ce privește organizarea bagajului este acela de a îți lăsa mereu puțin loc pentru lucrurile pe care le vei achiziționa din locația pe care o vizitezi. Întotdeauna te vei întoarce cel puțin cu suveniruri de acolo, dacă nu chiar cu noi haine sau obiecte pe care să le folosești acasă. Astfel, dacă nu lași măcar puțin loc în rucsacul / trollerul / geanta ta de călătorie pentru aceste lucruri, vei fi nevoit fie să cumperi încă un spațiu de depozitare, pentru care, la aeroport, trebuie să plătești taxe în plus, fie vei îngrămădi toate hainele și obiectele în bagajul deja existent, riscând atât să rupi geanta, cât și să distrugi unele din lucrurile din interior.
În final, e important de menționat faptul că în acest articol au fost expuse detalii despre organizarea bagajului care țineau cont doar de conținutul acestuia. În momentul în care decizi cum să îți organizezi gențile pentru călătorie, e relevantă atenția la context: locul în care mergi; ce oameni vor mai fi cu tine; taxele pentru bagaje din zonele prin care treci; toate acestea influențează modul în care te raportezi la ce vei lua cu tine și ce nu, dar și tipul de bagaj pe care îl vei alege.
Poză de freephotocc pe Pixabay.com

