concept trei iasi
Stiri

Cum sa-ti inveti copilul sa foloseasca tacamurile

Cum sa-ti inveti copilul sa foloseasca tacamurile
Vine o perioada in viata de parinte in care juniorii trebuie sa fie invatati sa manance singuri cu tacamurile. Initial copilul va manca instinctiv, va suge de la san sau din biberon, pe masura ce creste lucrurile se vor schimba pentru ca va trebui sa-si dezvolte abilitatea de a manca si de a alege singur anumite alimente.

Pe la varsta de 8 luni, va incerca sa apuce singur lucrurile de pe masa si le va duce singur la gura doar ca isi va baga si mainile in gura odata cu alimentele, dar deja pana face un an, va exista evolutie si va apuca alimentele doar cu cateva degete.

De obicei cam pe la varsta de 2 ani, copilul va incepe sa invete lingura si furculita, dar ca lucrurile sa functioneze cum trebuie este nevoie de timp si multa rabdare.

Cum sa-ti inveti copilul sa foloseasca tacamurile

Dupa ce invata cu lingurita, pasul urmator este sa il invatati cu furculita. Exista furculite speciale pentru bebelusi prin care poate exersa pe bucatele de carne sau legume, taiate in cubulete de catre parinti. Este foarte important sa utilizeze corect lingura si furculita inainte de perioada prescolara.

Daca veti cauta prin magazine sau online lingurita copii sau lingurita auto diversificare, cu siguranta o sa gasiti lingurita Kizingo care a fost creata de o mamica, cercetator in nutritie ce si-a dorit o lingurita eficienta pentru propriul copil care sa permita ca adancitura, plasata in lateral sa fie mai aproape de coltul gurii bebelusului, dar si ca materialele din care este facuta sa fie nu contina BPA, PVC care sa se poata spala usor atat la mana cat si in masina de spalat vase, dar care eventual sa poata fi folosita si in cuptorul cu microunde.

Voi cum treceti prin aceste etape ale copiilor vostri?

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top