Stiri

Metode de calmare a bebelusului cand ii ies primii dintisori

Metode de calmare a bebelusului cand ii ies primii dintisori
Igiena copiilor este foarte importanta si din acest motiv este bine ca cei mici sa fie invatati de mici cum sa o intretina. De multe ori, parintii folosesc tot felul de metode pentru a face copiilor pe plac mai ales cand exista scopuri mai importante, de la periutele de dinti cu personaje din desenele animate, pana la tot felul de jocuri care dezvolta inteligenta celor mici.

Unul din momentele cele mai dificile, atat pentru copii cat si pentru parinti sunt atunci cand bebelusilor le apar dintisorii. Problema este ca atunci cand se intampla acest lucru, iesirea dintilor provoaca miscari ale maxilarului, sa nu mai spunem despre inflamatiile gingivale si tot asa.

Cum va dati seama ca bebelusilor le ies dintii? Pai in primul rand cel mic este nelinistit, plange si este foarte greu de calmat, aceasta durere il face pe cel mic foarte irascibil. Gingiile se umfla sau dorinta de a mesteca incontinuu, cel mic pune toate obiectele in gura si incepe a le mesteca. Odata cu asta mai apare si lipsa de foame, celui mic ii cam lipseste apetitul dar si greutatea in a adormi.

Aceste greutati nu le suporta doar bebelusul ci si parintii care uneori nu pot face mai nimic pentru a alina suferinta celui mic. Pe piata au aparut totusi cateva jucarioare bune de mestecat daca le putem spune asa, jucarii ce ii vor face viata celui mic un pic mai placuta si mai usor de indurat durerea provocata de cresterea dintisorilor.

matchstick-monkey-more

Pe langa medicamentele recomandate de medici, specialistii au scos o jucarie pentru dentitie care sa calmeze gingiile, copilul simtind nevoia sa roada tot ce prinde, acest inel gingival este perfect pentru cele momente in care cel mic nu mai poate de durere.

Dupa cum stiti, cei mici sunt atrasi de lucrurile colorate, iar maimutica aceasta pentntru dintisori, numita Matchstick Monkey poate face minuni pentru ca ajuta la calmarea gingiilor inflamate dar poate fi folosit si ca o periuta de dinti, pe el se poate pune un gel calmant pentru dinti sau sirop pentru bebelusi cu rol analgezic.

Voi ce folositi in acele momente in care bebeluslui vostru ii ies primii dintisori?

Sursa Foto: delamamici.ro

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top