Diverse

Cum spalati mainile corect

Nu ii vedem, dar agentii patogeni sunt peste tot. Acestia infesteaza scaunele din autobuz, ecranele tactile ale smartphone-urilor, manerele usilor in spatii publice si nu numai, tastaturile computerului, banii, jucariile copiilor. Intre timp, bolile prolifereaza: racelile, simptomele gripei si, in cele mai grave cazuri, hepatita sau toxoplasmoza. Cum sa prevenim aceste infectii? Spalati-va bine pe maini. O actiune simpla si zilnica despre care ati aflat de la o varsta frageda.

Dar sunteti sigur ca le curatati corect? Folositi sapunul potrivit? Daca sunteti asistent medical, medic sau operator angajat intr-o cresa, igiena corecta a mainilor are o importanta fundamentala. De fapt, OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) emite anunturi actualizate pe aceasta tema si consiliere destinata in special celor care lucreaza in sectoarele de ingrijire si sanatate. Astfel, magazine precum Sanito.ro pun la dispozitia celor care doresc o igiena corecta si eficienta, sapun profesional, de cea mai buna calitate. De asemenea, cadrele medicale folosesc adesea dezinfectant maini, disponibil pe site-ul Sanito de la brand-uri de renume in intreaga lume. De exemplu, este recomandata gama de sapun Tork, care are si dezinfectanti si multe alte produse pe care tot mai multe institutii si companii le achiztioneaza.

Campaniile de constientizare privind igiena corecta a mainilor sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, exista o buna parte din populatia lumii care subestimeaza acest obicei. Conform cercetarilor efectuate de Universitatea de Stat din Michigan. Rezultatele studiului sunt clare: sincronizarea si intensitatea spalarii se fac in mod gresit. Mai mult, statisticile subliniaza un factor ingrijorator: 15% dintre barbati nu se spala pe maini in timp ce 50% nu folosesc sapun. Cu toate acestea, pentru femei, situatia se imbunatateste. 22% nu folosesc sapun si doar 7% nu se spala. Starea proasta a bailor publice afecteaza aceste comportamente.

Acum sa trecem lasubiect. Iata tot ce trebuie sa stiti despre igiena corecta a mainilor.

O clatire rapida nu este suficienta. Exista reguli care trebuie respectate. Scoateti inelele. Pentru microorganisme, portiunile de piele acoperite de bijuterii reprezinta zone confortabile in care sa creasca. Folositi un sapun de preferinta lichid (germenii pandesc pe barele de sapun).

Puneti mainile sub apa calda si sapuniti incheieturile, palmele, spatele mainilor, degetelor si spatiul de sub unghii. Frecati-va mainile aproximativ 20 de secunde si apoi clatiti bine si mult timp.  Uscati-va mainile cu o hartie de unica folosinta, un prosop curat sau un dispozitiv cu aer cald.

Cand sunt momentele fundamentale pentru igiena mainilor?

  • Inainte de a atinge mancarea si a sta la masa pentru a manca.
  • Inainte de a intra in contact cu cineva care este bolnav.
  • Inainte de a pansa o rana.
  • Dupa ce ati fost la toaleta.
  • Dupa schimbarea scutecului la un nou-nascut.
  • Dupa ce ati suflat nasul.
  • Dupa ce ati mangaiat un animal.

Pentru unele dintre aceste actiuni utilizati manusi si nu trebuie sa va spalati pe maini? Gresit. Aceste instrumente nu sunt o bariera suficienta pentru microbi. Cea mai buna solutie? Spalati-va pe maini chiar daca purtati manusi.

Calatoriti sau plecati de acasa si nu aveti ocazia sa va spalati pe maini folosind sapun si apa? Nu intrati in panica. Puteti utiliza dezinfectanti de la sanito.ro pe baza de alcool. Pe piata exista doua tipuri de produse: auxiliare medico-chirurgicale si cosmetice, disponibile atat in ​​gel, cat si in solutie lichida.

 

 

Facebook Comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top