Stiri

Cum vinzi cu succes apartamentul: 6 sfaturi utile

Vânzarea unui apartament implică o bună strategie, atenție la detalii și răbdare. Vei avea de parcurs mai multe etape esențiale, iar acest lucru presupune diverse pregătiri. În plus, vei dori să finalizezi vânzarea cât mai repede, dar și să obții cea mai bună ofertă. De aceea, venim în ajutorul tău cu 6 sfaturi pe care să le ai în vedere pentru o tranzacție reușită.

  • Verifică electrocasnicele esențiale

Analizează situația electrocasnicelor: televizorul, mașina de spălat, cuptorul și frigiderul sunt câteva dintre acestea. Ulterior, ia în considerare dacă merită să le înlocuiești sau dacă sunt utile și alte tipuri de aparate. Cum ele conferă un plus de valoare, acest lucru poate aduce un avantaj în vânzare. 

 

De exemplu, un aparat de aer condiționat este util atât vara, cât și iarna, iar dacă îți lipsește, este indicat să montezi unul. În alegerea modelului potrivit, ține cont de suprafața apartamentului și de serviciile de montaj. Folosește un calculator online pentru a vedea pretul pentru montajul aerului conditionat și analizează diferitele opțiuni, în funcție de nevoile tale.

  • Ia în considerare unele modificări

Analizează obiectiv fiecare cameră și notează eventualele situații identificate. Poate fi vorba despre probleme cu ferestrele sau cu balamalele ușilor, pereți pătați sau faianță spartă. Ia în calcul să faci modificările necesare, cu un raport cost-calitate convenabil. 

 

Dacă plăcile de faianță din jurul cabinei de duș s-au spart, cel mai bine este să le înlocuiești, deoarece acest lucru arată că apartamentul tău este unul îngrijit. Citește cu atenție ce presupune activitatea de înlocuire și montaj faianta. Ține cont de tipul plăcilor, materialele necesare, durata lucrării și manopera și estimează costurile implicate.

  • Analizează cu atenție piața

Caută locuințe asemănătoare pe diverse platforme de vânzare: atât din zona ta, cât și din cele adiacente. Analizează facilitățile, amplasamentul, eventualele modificări aduse și prețul cerut. Totodată, încearcă să aduni diverse informații atât din mediul online, cât și de la diferite cunoștințe interesate să se mute.

Schițează o analiză SWOT (puncte forte și slabe, amenințări și oportunități) a locuinței tale și conturează un profil al cumpărătorului potențial. În funcție de nevoile tale, cere părerea unui evaluator imobiliar; el te va ajuta să stabilești valoarea apartamentului tău. Mai departe, aceste detalii sunt de ajutor în stabilirea prețului de vânzare.

  • Analizează toate costurile implicate

Costurile implicate se vor reflecta în prețul final cerut. Astfel, notează eventualele cheltuieli cu serviciul de curățenie și depozitare, dar și pe cele ale lucrărilor de renovare. Totodată, ia în considerare comisionul imobiliar (dacă ceri ajutorul unei agenții specializate) sau taxele pentru platformele online, dacă vinzi pe cont propriu. 
Este de ajutor să stabilești și un calendar cu toate etapele procesului. Acesta te va ajuta în cazul în care apar decalaje față de planul inițial (de exemplu, probleme cu instalația sanitară), așa că este bine să fii pregătit din timp pentru situațiile neprevăzute.

  • Pregătește apartamentul pentru vizionare

Începe prin a face ordine și curățenie în toate camerele. În ceea ce privește obiectele personale, recomandarea generală este să le depozitezi, deoarece acest lucru va pune spațiul mai bine în valoare. Totuși, poți să folosești mici obiecte de decor, cum ar fi plantele, pentru a crea o atmosferă prietenoasă.

Ține o evidență a persoanelor care vizitează apartamentul și păstrează legătura cu ele. În măsura posibilității, încearcă să fii flexibil cu orele de vizionare și răspunde prompt tuturor întrebărilor primite.

Vânzarea unui locuințe implică ceva efort și dedicare din partea ta, de la pregătirea acesteia, până la achiziția propriu-zisă. În plus, vei avea de luat anumite decizii, inclusiv de a face unele modificări care te vor ajuta să o vinzi la un preț cât mai bun. La final, rezultatul o să fie unul pe măsură: o achiziție reușită, în cel mai scurt timp. 

Sursă foto: Freepik

Urmărește canalul de știri Iași4u.ro pe WhatsApp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top